Ποιος θα μας αποζημιώσει; Χάσαμε τα πάντα λένε Έλληνες οδηγοί φορτηγών του Euroferry Olympia

Οδηγοί φορτηγών μιλούν για τις περιουσίες που χάθηκαν και τις αποζημιώσεις που θα διεκδικήσουν, έπειτα από τη φωτιά που ξέσπασε χθες στο πλοίο «Euroferry Olympia», ενώ έπλεε κοντά στην Ερεικούσα κατά την εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντεζι.

Ο Ανδροκλής Χαλκιάς από την Πιερία ταξίδευε με ψυγείο μίνι μπας καινούριο έξι μηνών, κόστους 80.000 ευρώ, χώρια το φορτίο με δυο τόνους ψάρια και όστρακα (60.000 ευρώ) και ο Γιώργος Παρλάτζας από την Ελασσόνα, ιδιοκτήτης συρόμενου φορτηγού αξίας 100.000 ευρώ με εμπόρευμα με πλαστικά ποτήρια.

Σε ερώτηση του απεσταλμένου για το «Πρώτο Θέμα», Φρίξου Δρακοντίδη, για τις δραματικές ώρες που βίωσε στο φλεγόμενο πλοίο, ο Ανδροκλής Χαλκιάς, είπε: «Παίζαμε τις ζωές μας ”κορώνα -γράμματα”, τα πράγματα ήταν δύσκολα». Όπως υπογραμμίζει ο ίδιος η ζημιά για την εταιρεία αγγίζει το ποσό των 150.000 ευρώ.

Ο Γιώργος Παρλάτζας μετέφερε εμπόρευμα με πλαστικά ποτήρια και το φορτηγό ήταν δικό του, το οποίο βρίσκονταν στο τρίτο κατάστρωμα, εκεί όπου πιθανόν να ξέσπασε η μεγάλη φωτιά. «Η ζημιά είναι τεράστια, δεν μπορούμε να μιλάμε αυτή την ώρα για νούμερα. Θα υπάρξουν κάποιες αποζημιώσεις ευελπιστώ, δεν μπορούμε να αναζητήσουμε ευθύνες, κάπου», δήλωσε ο ίδιος.