Τι ειχαν απαντήσει Καραμανλής και Παπανδρέου στο Χρουστσόφ που ήθελε να βομβαρδίσει την Ακρόπολη

Σε συνέχεια του πρω’ι’νού ”ποσταρίσματος”και επειδή κάποιοι συνεχίζουν να ανησυχούν(αν και δεν ανησυχούν 1ον που βομβαρδίζονται άμαχοι 2ον που βλέπουμε μια κεκαλυμμένη δικτατορία να προσπαθεί βιαίως να αλλάξει τον χάρτη 3ον έναν δικτάτορα που μοιράζει πολώνιο σε όλους τους πολιτικούς του αντπάλους!)μπας και μας επιτεθεί η ”υπερδύναμη”(που δεν μπορεί να ξεπεράσει τα Ουράλια όρη) ,η απάντηση των προγών μας στο τότε γενικό γραμματέα του ΚΚΣΕ τα λέει ….ΟΛΑ !
Κ.Καραμανλής και Γ.Παπανδρέου(γέρος της Δημοκρατίας) απάντησαν στον πιθανό βομβαρδισμό της Αθήνας από τους Ρώσους -Σοβιετικούς το 1961 γιατί και τότε στην κρίση της Κούβας ταχθήκαμε με το ΝΑΤΟ στο οποίο έως και σήμερα είμαστε μέλη(Ευτυχώς).
Τι είχαν απαντήσει Κων. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου στον Χρουστσόφ που είχε απειλήσει να βομβαρδίσει την Ακρόπολη.
“Δεν θα διατάξω βομβαρδισμό της Ακρόπολης, αλλά των γύρω ελαιώνων και των βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Οι βόμβες δεν κάνουν διακρίσεις” είχε πει ο Χρουστσόφ
Το 1961 ο Νικίτα Σεργκιέγιεβιτς Χρουστσόφ είχε απειλήσει την Ελλάδα με βομβαρδισμό πυρηνικών λόγω της συμμετοχής μας στο ΝΑΤΟ.
Συγκεκριμένα, 11 Αυγούστου απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο Νικίτα Χρουστσόφ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης για τη φιλία Ε.Σ.Σ.Δ.-Ρουμανίας στο Κρεμλίνο, στην οποία παρίστατο και ο Έλληνας πρέσβης. Απαντώντας σε απειλές του Σοβιετικού ηγέτη, ότι θα προβεί σε αφανισμό των χωρών-μελών της Ατλαντικής Συμμαχίας που φιλοξενούν βάσεις του ΝΑΤΟ, ο Έλληνας πρέσβης επισημαίνει ότι του φαίνεται αδιανόητο το ενδεχόμενο ο Ν. Χρουστσόφ να διατάξει την καταστροφή της Ακρόπολης. Η απάντηση είναι: Δεν θα διατάξω βομβαρδισμό της Ακρόπολης, αλλά των γύρω ελαιώνων και των βάσεων του ΝΑΤΟ στην Ελλάδα. Οι βόμβες δεν κάνουν διακρίσεις.

Η απάντηση του Κων/νου Καραμανλή και του Γεωργίου Παπανδρέου σε αυτήν την πρόθεση ήταν ενδεικτική :