Σίμος Κεδίκογλου:«Με μια σειρά από ενέργειες, ενισχύουμε δυναμικά τον κλάδο της κτηνοτροφίας στη Βόρεια Εύβοια»

«Η κτηνοτροφία στη Βόρεια Εύβοια ήταν πολύπαθη και πριν την καταστροφή από τις πυρκαγιές, τώρα με μια σειρά από ενέργειες ενισχύουμε δυναμικά τον κλάδο», επαναβεβαίωσε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Σίμος Κεδίκογλου στο πλαίσιο της συνάντησης του με τους εκπροσώπους του νεοσύστατου Συνεταιρισμού Κτηνοτρόφων Β. Εύβοιας.

Στην πρώτη συνάντηση του Υφυπουργού με τον συνεταιρισμό, συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας ΥπΑΑΤ κα. Χριστιάνα Καλογήρου, ο προϊστάμενος της Γενικής Διεύθυνσης Γεωργίας κ. Απόστολος Πολύμερος, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ) κ.Νίκος Κακαβάς και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Προστασίας Ζώων, Φαρμάκων και Κτηνιατρικών Εφαρμογών κ. Σπύρος Ντουντουνάκης.

Η αντιπροσωπεία του συνεταιρισμού, με επικεφαλής τον πρόεδρό της κ. Βασίλη Χριστοδούλου, τόνισε τα άμεσα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και ζήτησε τη συνδρομή του Υφυπουργού και Βουλευτή Ευβοίας στην κατεύθυνση της ενιαίας αντιμετώπισης και επίλυσή τους.

Ειδικότερα, εστίασαν τόσο στη δημιουργία σφαγείου στην ευρύτερη περιοχή της Β. Εύβοιας όσο και στην αξιοποίηση εργαλείων χρηματοδότησης κατά τον σχεδιασμό της νέας προγραμματικής περιόδου. Παράλληλα αναφέρθηκαν και στο μείζον ζήτημα των ζωοτροφών.

Ο Υφυπουργός από την πλευρά του, έκανε σαφές ότι το ΥπΑΑΤ βρίσκεται στο πλευρό τους και επανέλαβε τις δράσεις που προωθούνται από την Κυβέρνηση για την ανασυγκρότηση της Β.Εύβοιας όπως είναι η δημιουργία σφαγείου και Κτηνοτροφικού πάρκου.

«Θέλω να στηρίξω το εγχείρημά σας με κάθε τρόπο. Θα είμαστε μαζί σας σε κάθε βήμα», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου και επανέλαβε τη βούλησή του να υπάρξει ουσιαστική αντιμετώπιση των προβλημάτων τους για την ευμενέστερη δυνατή λύση προς όφελος της κτηνοτροφικής παραγωγής. Καταλήγοντας δεσμεύτηκε να είναι παρόν στην πρώτη τους γενική συνέλευση.