Επιχείρηση «κονταίνουμε Ανδρουλάκη»


-Έχοντας μια μικρή αδιαθεσία, κάθισα στο σπίτι με αποτέλεσμα να παρακολουθήσω μπόλικη τηλεόραση. Πέραν της μάχης που δίνουν τα κανάλια σε επίπεδο μυθοπλασίας και reality, κατέληξα και σε ένα ακόμη συμπέρασμα που συνδέεται με την «γραμμή» των τηλεοπτικών σταθμών σε επίπεδο ενημέρωσης.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Πριν από δυο μήνες τα κανάλια είχαν γοητευτεί από το (πολιτικό) μεγαλείο του συντρόφου Νίκου Ανδρουλάκη, προωθώντας το σενάριο του τρικομματισμού. Εσχάτως αυτό φαίνεται ότι έχει αλλάξει, αφού η ειδησεογραφία που σχετίζεται με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δεν παίζει ούτε καν πριν τον καιρό. Και μην πιστέψετε ότι είναι τυχαίο, γιατί οι καναλάρχες διαχρονικά δεν πιστεύουν και τόσο στην τύχη. Επειδή δεν είναι τυχαίο, νομίζω ότι υπάρχει μια συντονισμένη επιχείρηση με την κωδική ονομασία: «κονταίνουμε τον Ανδρουλάκη».

! Μαθαίνω ότι στην Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος, υπάρχουν κάτι ογκωδέστατοι φάκελοι που σχετίζονται με τουλάχιστον δύο στοιχηματικές εταιρείες.

Ευρωπαίος Μπογδάνος και στο βάθος κόμμα τον Απρίλιο
-Ερείσματα στο εξωτερικό αναζητεί ο ανεξάρτητος βουλευτής Α’ Αθήνας, Κωνσταντίνος Μπογδάνος και έχει επιδοθεί σε μία ασυνήθιστη σειρά διεθνών επαφών. Από προχθές, όπως διαβάζουμε στα δραστήρια social media του, συμμετέχει ως ομιλητής στο συνέδριο National Conservatism του αμερικανικού Edmund Burke Foundation και των Ευρωπαίων Συντηρητικών στις Βρυξέλλες, με συναντήσεις, μεταξύ άλλων, με τους πρωθυπουργούς της Πολωνίας και της Σλοβενίας.

Από το ίδιο κανάλι, ψάχνει ερείσματα επαφής με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα των ΗΠΑ. Άσε που αναζητεί επαφές και με τον υποψήφιο για τη γαλλική προεδρία, Ερίκ Ζεμούρ. Αν ισχύουν οι φήμες που τον θέλουν να έχει ήδη ολοκληρώσει τις προετοιμασίες για το λανσάρισμα πολιτικού φορέα σε συνεργασία με άλλες δυνάμεις του λεγόμενου «φιλελεύθερου πατριωτικού χώρου», τα κομμάτια του παζλ σιγά-σιγά μπαίνουν στη θέση τους. Και ο Απρίλιος είναι προ των πυλών…

Ένας Σμέρος που δεν φέρνει την Αλλαγή
Δεν πρόλαβα να γράψω για τον άνθρωπο του Ανδρουλάκη από το ΚΙΝΑΛ /ΠΑΣΟΚ που «κοσμεί» την ομάδα Κόκκαλη στον ΕΣΔΝΑ κι άρχισαν τα πασοκικά παπαγαλάκια να ανοίγουν τα στόματα και να μιλάνε. Είναι ο Γιάννης Σμέρος μου είπανε (δεν σας κρύβω ότι αγνοώ τον άνδρα) εκλεγμένος Περιφερειακός Σύμβουλος με την παράταξη «Ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση Αττικής» του Γιάννη Σγουρού.

Για τον συγκεκριμένο έχει υπάρξει, μου έλεγαν οι ίδιοι, από τον Ιούλιο του 2021 πολιτική παρέμβαση και καταγγελία από το ιστορικό στέλεχος του ΚΙΝΑΛ Θόδωρο Καπετανάκη ως προέδρου της Επιτροπής Δεοντολογίας του κόμματος, όπου καταδικάζει την «απόφαση και ενέργειά του αυτή που δεν υπακούει σε στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας και δεν συνάδει με θεμελιώδεις αξιακές αρχές του Κινήματος Αλλαγής και ως εκ τούτου είναι πολιτικά και ηθικά απαράδεκτη και απολύτως καταδικαστέα».

Θέλω να πιστεύω ότι η ανανέωση που ευαγγελίζεται ο σύντροφος Ανδρουλάκης συμπεριλαμβάνει (εκτός των άλλων) και το πολιτικό ήθος μακριά από παλαιοκομματικούς παραγοντισμούς και συνδιαλλαγές τύπου Μαυρογιαλούρου