Το ΚΚΕ διαφωνεί με την πρόσκληση Ζελένσκι να μιλήσει στην ελληνική Βουλή- Τα ίδια έλεγε και για τους Ιταλούς και τον Μεταξά

Διαφωνεί το ΚΚΕ με την πρόσκληση του πρωθυπουργού στον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι να μιλήσει στην ελληνική Βουλή και γι αυτό δεν θα παραστεί στη συνεδρίαση. Όπως αναφέρουν πηγές από τον Περισό ο Ζελένσκι εκπροσωπεί “μια αντιδραστική κυβέρνηση που στηρίζεται από το στρατόπεδο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και ευθύνεται, όπως και η Ρωσία, για το δράμα του ουκρανικού λαού”.

“Αυτή η κυβέρνηση εδώ και χρόνια έχει στηρίξει και ενσωματώσει ναζιστικές οργανώσεις, διώκει και φυλακίζει, κομμουνιστές, έχει θέσει εκτός νόμου το ΚΚΕ Ουκρανίας. Είναι προφανής η στάση μας και το ίδιο θα κάναμε αν ερχόταν ο Πούτιν ή ο Μπάϊντεν”, αναφέρει το ΚΚΕ, συγχέοντας εκλεγμένους προέδρους δημοκρατικών χωρών και δικτάτορες, απολυταρχικά καθεστώτα και δημοκρατίες.

Σχολιάζοντας την αντίδραση του ΚΚΕ στην επίσκεψη Ζελένσκι, ο Ηλίας Κανελλης στην εφημερίδα τα Νέα γράφει:Ακόμα και αν υποθέσουμε ότι ο Ζελένσκι κανονικοποιεί τους φασίστες, κάτι που επίσης του προσάπτεται, είναι αδιανόητο το ΚΚΕ να αγνοήσει την επίθεση κατά της εθνικά κυρίαρχης χώρας του. Τηρουμένων των αναλογιών, είναι σαν να εισβάλλουν οι Ιταλοί στην Ελλάδα το 1940 και το ΚΚΕ να θεωρεί ότι φταίει εξίσου με την Ιταλία του Μουσολίνι η Ελλάδα του δικτάτορα Μεταξά.Σας έχω μια έκπληξη: Το ΚΚΕ όντως θεωρούσε τότε ότι ο Μεταξάς ήταν υπεύθυνος για τη σύγκρουση. Κάτω η πουλημένη ιμπεριαλιστική βασιλομεταξική σπείρα που έφερε τον πόλεμο στη χώρας μας κραύγαζε η ανακοίνωση του κόμματος με ημερομηνία 7 Δεκέμβρη 1940. Στην ίδια ανακοίνωση, καλούνταν ο ελληνικός λαός να δηλώσει πως κάθε είδους διαφορά με τους γειτονικούς λαούς μπορεί να λυθεί αδελφικά κ΄ειρηνικά σύμφωνα με τις υποδείξεις της Σοβιετικής Ενωσης. Και να ενώσει τη φωνή του και τον αγώνα του με την πάλι των λαών των γειτονικών χωρών για τον κοινό και πανανθρώπινο σκοπό. Την ειρήνη.Ειρήνη; Και όχι αντιφασιστική πάλη των λαών; Ηταν ακόμα εποχή που το κόμμα ήθελε ειρήνη, ο Στάλιν διαμοιραζόταν τα κράτη της Βελτικής και την Πολωνία με τους ναζί. Αυτό άλλαξε τον Ιούνιο του 1941 όταν ο Χίτλερ παραβίασε το γερμανοσοβιετικό σύμφωνο για να εισβάλει στην ΕΣΣΔ. Τα χρόνια περνάνε αλλά το κόμμα παραμένει συνεπής δορυφόρος αυταρχισμών.