Μαθητές και εκπαιδευτικοί Β και Γ τάξης του 2ου Δημ Σχολειου Ψαχνών έμειναν ενθουσιασμένοι από την έκθεση φορεσιών και το Λαογραφικό Μουσειο

 Με αφορμή την έκθεση που πραγματοποιείται στα κτίρια και περιλαμβάνει φορεσιές και όπλα παλαιότερων εποχών και 1821 τα σχολεία των Ψαχνών επισκέφτηκαν αυτές τις ημέρες τόσο την παρούσα έκθεση όσο και το Λαογραφικό Μουσείο Ψαχνών. Την Τρίτη 29 Μαρτίου επίσκεψη πραγματοποίησαν η Δευτέρα και η τρίτη δημοτικού του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ψαχνών με τη συνοδεία των δασκάλων τους κύριο Σουδάν και κυρία Δεσποινουδη Ιωάννα. 

Τα παιδιά στην έκθεση φορεσιών είδαν από κοντά τι φορούσαν οι γυναίκες των Ψαχνών, της Κύμης, της Λίμνης, της  Μακρυκάπας, της Καστέλλας, των Καθενών και άλλων περιοχών τόσο της Μεσσαπίας όσο και ευρύτερα της Εύβοιας. Είδαν επίσης πως ήταν τα καριοφίλια την περίοδο του 1821. 

Κατοπιν επισκέφθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο Ψαχνών που είδαν πως εργάζονταν οι αγρότες, οι βοσκοί, οι ρητινοκαλλιεργητες κ.α. Είδαν από κοντά πως ήταν τα σπίτια των παλαιότερων εποχών, τον αργαλειό, το μελανοδοχείο, τη γραφομηχανή, την ραπτομηχανή και πολλά ακόμη. Έμαθαν για τον γλύπτη Αντώνη Καραχάλιο, για τον γνωστό μουσικό Αλέκο Αραπάκη ενώ είδαν και το σαντούρι του γνωστού οργανοπαίχτη Νταλιου. Στον εκπαιδευτικό Κο Σουδάν έκανε εντύπωση το καδί και το ξυνόγαλα, όπου στην Β. Ελλάδα το ονομάζουν αριάνι.