Το Σάββατο 2 Απριλίου κάνει πρεμιέρα το ντοκιμαντέρ «Η ΜΑΧΗ ΤΩΝ ΒΡΥΣΑΚΙΩΝ»

Από τη ΔΗ.Κ.Α.ΔΙ.ΜΕ Δήμου Διρφύων –Μεσσαπίων ανακοινώθηκε η ολοκλήρωση ενός σημαντικού έργου πολιτισμού και  γνώσης, το οποίο θα αφήσει με τον ποιο γλαφυρό τρόπο, ανεξίτηλη  την ιστορία και τον αγώνα των προγόνων του τόπου κατά το  1821, στις επόμενες γενιές. 

Ολοκληρώθηκε το Αφηγηματικό- Ιστορικό Ντοκιμαντέρ «Η ΜΑΧΗ  ΤΩΝ ΒΡΥΣΑΚΙΩΝ» με τον Θρυλικό οπλαρχηγό ΑΓΓΕΛΗ ΓΟΒΙΟ  και τούς γενναίους Συναγωνιστές του. 

Το εν λόγω Ντοκιμαντέρ εκπονήθηκε στα πλαίσια των εορτασμών  συμπλήρωσης 200 ετών της Επανάστασης, από τη ΔΗΚΑΔΙΜΕ με  την Πολιτιστική Επιτροπή και τους αρμόδιους Επιστημονικούς  συνεργάτες, σε συνδιοργάνωση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο  ΑΓΓΕΛΗ ΓΟΒΙΟ με συνεργασία και συμμετοχή πολλών  πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου μας όπως οι ΡΙΖΕΣ Ψαχνών, ο  Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Άνω Στενής, Γλυφάδας, Αγίου  Αθανασίου, Μίστρου , Κυπαρισσίου, Μαυρόπουλου, Λούτσας,  Πολιτικών.

Με την βοήθεια και συμμετοχή πολλών Προέδρων Τοπικών  Διαμερισμάτων, όπως Τ.Δ Ψαχνών, Τ.Δ Καμαρίτσας, Τ.Δ  Κυπαρισσίου, Τ.Δ Μίστρου, Τ.Δ Λούτσας και απλών πολιτών του  τόπου. 

Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ του ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ θα πραγματοποιηθεί  το Σάββατο 2 Απριλίου και ώρα 7 μ.μ. στο αμφιθέατρο του  ΕΚΠΑ Ευρίπου Ψαχνών. 

Μετά την πρεμιέρα θα  διατεθεί, το εν λόγω Ντοκιμαντέρ σε όποιο σχολείο ζητηθεί εντός και  εκτός Δήμου, κατόπιν γραπτού αιτήματος από τον Διευθυντή κάθε σχολείου. 

Κατά την πρεμιέρα θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας  μάσκα,test, αποστάσεις, για την ασφάλεια όλων μας.