Οι μαθητές του 3ου Δημοτικού Ψαχνών δημιούργησαν εφημερίδα για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

 Υπέροχες δράσεις γίνονται αυτά τα δύο χρόνια για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821. Αρκετές από αυτές προέρχονται από τα σχολεία του δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, μεταξύ των οποίων και από το 3ο Δημοτικό σχολείο Ψαχνών. Μετά από την ταινία που δημιούργησαν οι μικροί μαθητές με τους δασκάλους τους και τον χάρτη που βρίσκεται στο διαδίκτυο και είναι διαδραστικός όπου έχουν καταχωρηθεί όλα τα σημεία τα οποία διαδραματίστηκαν μάχες στην περιοχή μας και οδοί που έχουν ονόματα ηρώων εκείνης της εποχής, δημιούργησαν μία υπέροχη εφημερίδα με θεματολογία εκείνη την περίοδο.

 Η εφημερίδα ονομάζεται τα συννεφάκια και περιέχει γεγονότα της επανάστασης του 1821 τόσο της περιοχής των σταθμών όσο και γενικότερα αλλά υπάρχουν και κείμενα αφιερωμένα στους ήρωες της επαναστάσεως. 

Η δουλειά που έχει γίνει είναι πραγματικά υπέροχη και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια τόσο στον διευθυντή του σχολείου κύριο Μπισμπικόπουλο όσο και στους δασκάλους αλλά και στους μαθητές που έγραψαν τα παρόντα κείμενα και αφιέρωσαν χρόνο για τη δημιουργία της υπέροχης αυτής εφημερίδας.

Εχθές αντίτυπα της εφημερίδας μοίρασαν οι μαθητές της έκτης δημοτικού μαζί με τους δασκάλους Γιώργο Κοντογιαννίδη και Κατερίνα Δεκαβαλα, στον Δήμο, στην ΔΗΚΑΔΙΜΕ, στην Δημοτική βιβλιοθήκη Ψαχνών, στο Λαογραφικό Μουσείο, στην έκθεση φορεσιών και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης