Περήφανος για τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Μαντουδίου , ο Σίμος Κεδίκογλου

Μια ευχάριστη έκπληξη είχαν οι μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Μαντουδίου, τους οποίους επισκέφθηκε ο ΥΦΑΑΤ Σίμος Κεδίκογλου. Ο λόγος της επίσκεψης του Βόρειο Ευβοιώτη Υφυπουργού ,ήταν ότι έμαθε για την πρότυπη εφαρμογή ( ένα drone  με θερμοκάμερα ) που κατασκεύασαν οι μαθητές και ήθελε να γνωρίσει από κοντά αυτά τα παιδιά που όπως χαρακτηριστικά δήλωσε τον γέμισαν από περηφάνια.

Μετά την επίσκεψη κι αφού συνομίλησε με τα παιδιά και με τους καθηγητές τους , ο Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε :

«Μόνο περηφάνια ένιωσα για τα παιδιά μας, τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ Μαντουδίου, που με τη λαμπρή καθοδήγηση του καθηγητή τους Κου Χρήστου Παπαχρήστου, κατασκεύασαν drone με θερμοκάμερα. Τις εξαιρετικές δυνατότητες του drone είχα τη μεγάλη χαρά να τις γνωρίσω σήμερα από κοντά κατά τη διάρκεια της επίσκεψής μου στο 1ου ΕΠΑΛ Μαντουδίου.

Το πρωτοποριακό σύστημα από τους μαθητές με επικεφαλής τον καθηγητή πληροφορικής κ.Παπαχρήστο Χρήστο , δημιουργεί και αναπτύσσει δραστηριότητες με επισκέψεις σε κατεστραμμένα μνημεία, σε έργα αποκατάστασης και προστασίας του δάσους και όλοι μαζί υλοποιούν ένα πρότζεκτ με εναέριες περιπολίες drone με θερμική κάμερα για την πρόληψη πυρκαγιών., ενώ προγραμματίζεται να ενταχθεί τόσο για εναέριες περιπολίες, όσο και για περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης.

Οι μαθητές καθόλη την διάρκεια του έτους εργάστηκαν επιλέγοντας τον εξοπλισμό και υλοποιώντας μία πρότυπη εφαρμογή η οποία θα αναγνωρίζει την εστία φωτιάς από την έκλυση θερμοκρασίας μέσω της θερμοκάμερας του μη επανδρωμένου αεροσκάφους, ειδοποιώντας την πυροσβεστική υπηρεσία, το δασαρχείο, εθελοντικές ομάδες κλπ.

Μένοντας ενθουσιασμένος από το επίτευγμα των παιδιών, τους έδωσα την υπόσχεση ότι θα είμαι κοντά τους κι ότι θα έρθω σε επαφή με το Υπουργείο Ανάπτυξης ώστε να λάβουν την κάθε δυνατή βοήθεια στην προσπάθειά τους.»