Προτάσεις για έργα και παρεμβάσεις αναγκαιότητας και ουσίας

Θα αναφερθώ σε έργα και παρεμβάσεις που η αναγκαιότητα και η ουσία τους είναι μεγάλη είτε για την καλυτέρευση της εικόνας του Δήμου, είτε για την βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών, όπως αναφορά θα κάνω και στον τρόπο ώστε τα έργα προς εκτέλεση να υλοποιούνται σε συντομότερο χρόνο κάνοντας τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες λιγότερες και τα έργα που θα παράγονται να είναι και περισσότερα.

Η συνολική καταγραφή των αναγκών των Δημοτικών Διαμερισμάτων μέσω της προτεραιοποίησης και της ομαδοποίησης (σημείο κλειδί) κάνουν το συνολικό παραγόμενο έργο να είναι περισσότερο και ταχύτερο στο αποτέλεσμα.

Βάση της οικονομικής κατάστασης του Δήμου και των δυνατοτήτων σύμφωνα με διαθέσιμα Χρηματοδοτικά εργαλεία, έτσι ουσιαστικά ξεκινούν οι ενέργειες ώστε να σχεδιαστούν και να μελετηθούν έργα έχοντας καθορίσει ποια είναι η πιο συμφέρουσα πηγή χρηματοδότησης για το κάθε έργο.

Θα αναφερθώ σε ανάγκες των Δ.Δ όπου σε αυτές μπορεί να βασιστεί μεγάλο μέρος την εν λόγω καταγραφής και που απαιτείται να γίνουν άμεσες ενέργειες.

Τέτοιες ανάγκες είναι:

-Οι διαμορφώσεις και αναμορφώσεις σε εισόδους των Δημοτικών Διαμερισμάτων (είτε για λόγους καλύτερης εικόνας για τα χωριά, είτε για λόγους φιλοξενίας των επισκεπτών).

-Οι αναβαθμίσεις, οι ανακαινίσεις και οι βελτιώσεις των Δημοτικών κτηρίων (όπως είναι τα πρώην Κοινοτικά καταστήματα, τα οποία απαιτείτε να βρίσκονται σε μια πολύ καλή κατάσταση σεβόμενοι του κατοίκους, τα ίδια τα χωριά και την ιστορία τους, τον θεσμό του Τοπικού συμβουλίου και τους εργαζόμενους του Δήμου). Στις αναβαθμίσεις συμπεριλαμβάνω και τις ενεργειακές αναβαθμίσεις των κτηρίων με τα μεγάλα οικονομικά οφέλη για τον Δήμο (και τα περιβαλλοντικά οφέλη).

-Ασφαλτοστρώσεις με μεγάλη σημασία (όπως για τον τομέα του Τουρισμού)

– Η Βελτίωση της Δημοτικής οδοποιίας, εσωτερικής και μη, όπου εδώ και πολλά χρόνια παρατηρούνται σημαντικές φθορές.

-Η Βελτίωση της αγροτικής οδοποιίας (με σοβαρό αποτέλεσμα)

– Η Κατασκευή ραμπών για την εξυπηρέτηση ατόμων ΑΜΕΑ (να εντοπιστούν αρκετά σημεία για την κατασκευή τους)

-Η δημιουργία υπαίθριων χώρων αναψυχής και άθλησης.

-Η δημιουργία Πολυχώρου για τον τομέα του Πολιτισμού (ως ένα ζήτημα ηθικής υποχρέωσης και βαρύτητας για τον Πολιτισμό στην περιοχή μας).