Νέα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος ανακοινώνονται τη Δευτέρα

Την ερχόμενη Δευτέρα θα ανακοινωθούν από τους παρόχους τα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος κι έτσι οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν εταιρεία σε διάστημα 10 ημερών.

Αυτό που αλλάζει πλέον είναι ότι οι τιμές αυτή τη φορά δεν θα είναι συνδεδεμένες με το χρηματιστήριο ενέργειας, καθώς θα εφαρμοστεί πλαφόν στις τεχνολογίες ηλεκτροπαραγωγής και επιδότηση της λιανικής.

«Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους καταναλωτές», δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός. Την ίδια ώρα, οξύτατη ήταν η αντιπαράθεση κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ για τα υπερκέρδη των παρόχων.

Πάντως, πληροφορίες και εκτιμήσεις από την ενεργειακή αγορά , που επικαλείται το ΑΠΕ αναφέρουν, ότι τα δεδομένα των τιμών του φυσικού αερίου, που είναι ο κρίσιμος παράγοντας για την τιμή του ηλεκτρικού οδηγούν σε τιμές κοντά στα 500 ευρώ ανά μεγαβατώρα ηλεκτρικής ενέργειας γεγονός που – σε συνδυασμό με τις επιδοτήσεις από την Πολιτεία που αναμένεται επίσης να ανακοινωθούν άμεσα – επιτρέπει την επίτευξη του στόχου για επιστροφή των τιμών καταναλωτή, κοντά στα επίπεδα του περασμένου φθινοπώρου.