Οι κτηνοτρόφοι της Νότιας Εύβοιας ευχαριστούν τον Υφυπουργό ΥΠΑΑΤ Σίμο Κεδίκογλου

Ο Σίμος Κεδίκογλου αποδεικνύει για άλλη μια φορά, πως ότι βάλει στόχο το φέρνει εις πέρας με επιτυχία και καθόλου τυχαίο, που επαγγελματικοί κλάδοι και πολίτες της Εύβοιας του το αναγνωρίζουν και αισθάνονται τον υφυπουργό, δικό τους άνθρωπο.

Ο Σίμος αφουγκράζεται τα προβλήματα του τόπου του, βρίσκεται πάντα στο πλευρό των αγροτών και κτηνοτρόφων και ως υφυπουργός, προωθώντας λύσεις στα ζητήματά τους. Μετά από έξι χρόνια, ο κλάδος των αγροκτηνοτρόφων έχει κάθε λόγο να ανασαίνει με ανακούφιση, αφού οι αγώνες τους εισακούστηκαν και την Πέμπτη 25 Αυγούστου θα γίνει η πίστωση των δικαιούμενων ποσών από την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους λογαριασμούς τους. Και μάλιστα, χωρίς να απαιτείται αίτηση ή υποβολή δικαιολογητικών, ενώ το ποσό της επιστροφής είναι ακατάσχετο.

Λογικό ότι ο Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Νότιας Καρυστίας με δελτίο τύπου ευχαριστεί προσωπικά τον υφυπουργό, Σίμο Κεδίκογλου, που είχε σταθεί στο πλευρό τους και είχε βάλει στόχο να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους. Το σίγουρο είναι πως έχουν βρει ένα δυνατό συμπαραστάτη, στο πρόσωπο του Σίμου, ο οποίος έχει αξιοποιήσει τη θέση του στο υφυπουργείο ΥΠΑΑΤ, προς όφελος των κλάδων του πρωτογενή τομέα, που έχουν δεχτεί πλήγματα ειδικά στην Εύβοια και λόγω των πυρκαγιών και των ακραίων καιρικών φαινομένων.

[ Η ανακοίνωση του Αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Νότιας Καρυστίας, όσον αφορά στον Σίμο Κεδίκογλου, έχει ως εξής: «…Εδώ, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον Υφυπουργό ΥΠΑΑΤ κ. Σίμο Κεδίκογλου, ο οποίος είχε παραδεχτεί ότι πέρα από τα γενικότερα προβλήματα που υπάρχουν στη γεωργία και την κτηνοτροφία και τα οποία πρέπει να λυθούν για το καλό της Εύβοιας και της Χώρας, είχε βάλει ως στόχο να επανέλθει η επιστροφή του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου στους αγρότες και κτηνοτρόφους, σε συνεργασία με όλη την ηγεσία του ΥΠΑΑΤ και του Υπ. Οικονομικών και πράγματι έγινε. Βέβαια, η επιστροφή του φόρου κατανάλωσης πετρελαίου μας ανακουφίζει προσωρινά σε ένα ποσοστό, όμως δεν μας ικανοποιεί πλήρως γιατί τα προβλήματα του κλάδου μας είναι τεράστια… …Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα αγωνιστούμε όλοι από κοινού για να μπορέσει ο πρωτογενής τομέας να συνεχίσει να παράγει.» ]