Στη ΔΕΘ ο Νίκος Ανδρουλάκης με «όπλο» τις παρακολουθήσεις – Στο επίκεντρο και η «τερατογέννεση»

Με ευρεία ατζέντα θεμάτων βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη την Τετάρτη ο Νίκος Ανδρουλάκης. Αν και στο επίκεντρο της ομιλίας του στη ΔΕΘ, το απόγευμα, αναμένεται να βρεθεί η υπόθεση των παρακολουθήσεων, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα αδράξει την ευκαιρία να απαντήσει στον πρωθυπουργό για τα περί «πολιτικής τερατογέννεσης» σχετικά με το ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΜέΡΑ25 και το ΚΚΕ.

Ο πρωθυπουργός κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη ΔΕΘ την Κυριακή απέκλεισε το ενδεχόμενο αλλαγής του εκλογικού νόμου, ενώ στο ερώτημα για συνεργασίες απάντησε: «Θεωρώ ότι η απλή αναλογική είναι καταστροφικό σύστημα για τη χώρα. Η εκτίμηση μου ότι θα οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές προκύπτει από τα απλά μαθηματικά. Αριθμητικά αν επιχειρούσαμε να προβάλλουμε τα σημερινά δεδομένα δημοσκοπήσεις, θεωρητικά υπάρχει η δυνατότητα σχηματισμού κυβέρνησης χωρίς το πρώτο κόμμα. Θα συνιστά πολιτική τερατογέννεση. Γι’ αυτό η πρώτη κάλπη έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία. Θα πρέπει να είναι σκαλοπάτι να διεκδικήσουμε την αυτοδυναμία και να εξηγήσουμε γιατί μια αυτοδύναμη κυβέρνηση που δεν είναι ανάγκη μονοκομματική μπορεί να οδηγήσει τη χώρα με σταθερότητα και ασφάλεια».

Εξηγώντας τα περί «πολιτικής τερατογέννεσης» ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε:

Θέλω να γνωρίζουν οι Έλληνες πολίτες ότι υπάρχει η δυνατότητα συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα. Να γνωρίζουν οι πολίτες ποιες θα ήταν οι συνέπειες. Γι’ αυτό η πρώτη κάλπη έχει τόσο μεγάλη σημασία. Μαθηματικά υπάρχει αυτό το ενδεχόμενο. Όλη η στάση του ΠΑΣΟΚ και του κ.Ανδρουλάκη με κάνει να πιστεύω ότι είναι κοντά στο ΣΥΡΙΖΑ».