Ένας Τσίπρας από τα παλιά: Απειλεί Μητσοτάκη, θεσμούς και επενδυτές – το νέο “λεφτά υπάρχουν”

Το Σάββατο το βράδυ στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο Αλέξης Τσίπρας έδωσε βάρος στα δισεκατομμύρια που είναι έτοιμος να δώσει στο λαό τη δεύτερη φορά αριστερά και περιόρισε τις λαϊκίστικες επιθέσεις προς την κυβέρνηση. Στην καθιερωμένη όμως συνέντευξη που παραχώρησε έριξε το προσωπείο και επανήλθε στον παλιό καλό του εαυτό απειλώντας τους πάντες και τα πάντα.

Από τον Κυριάκο Μητσοτάκη μέσω της προανακριτικής που θα κάνει από κοινού με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τα λοιπά κόμματα όταν αναλάβει τη διακυβέρνησης και την απόδοση ευθυνών μέχρι τους πολιτικούς και κρατικούς παράγοντες αλλά και τους όποιους υποψήφιους επενδυτές στους οποίους έστειλε μήνυμα αναφορικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τις επενδύσεις τους. Παράδειγμα η ΔΕΗ και η Εθνική Τράπεζα

Η συνέντευξη Τύπου επιβεβαίωσε αυτό που όλοι διαπιστώνουν σε καθημερινή βάση και το οποίο οδηγεί στη αδυναμία του ίδιου και του ΣΥΡΙΖΑ να ανακάμψουν 38 μήνες μετά τις εθνικές εκλογές. Το γεγονός πως ο Αλέξης Τσίπρας και το κόμμα του δεν πείθουν καθώς δεν διαθέτουν πρόγραμμα ικανό να οδηγήσει τη χώρα στην αντιμετώπιση της κρίσης την ανάταξη και την ανάκαμψή της, αλλά επενδύουν σε εντάσεις, σε μια εμφυλιοπολεμικής λογικής πόλωση και κυρίως στη δημιουργία ενός τοξικού κλίματος στο δρόμο για τις εκλογές.

Ο Αλέξης Τσίπρας απείλησε εμμέσως τον Κυριάκο Μητσοτάκη με ειδικά δικαστήρια. Μίλησε για αναζήτηση ποινικών ευθυνών και προανήγγειλε τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής όταν αναλάβει από κοινού με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τα υπόλοιπα κόμματα (ΜεΡΑ25 και ΚΚΕ) για το θέμα των παρακολουθήσεων δείχνοντας ως αποκλειστικό υπαίτιο τον νυν πρωθυπουργό. Έφτασε και στο σημείο να εμπλέξει την Πρόεδρο της Δημοκρατίας απαιτώντας παρέμβασή της αλλά και να καλέσει του βουλευτές της Ν.Δ. να ρίξουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Η στήριξή του ως επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε όσους προκαλούν επεισόδια στα Πανεπιστημιακά δείχνει την πρόθεσή του να επενδύσει προεκλογικά στην ένταση και την ενδεχομένη δημιουργίας ενός κύματος νεοαγανακτισμένων που θα μπορούσε ενδεχομένως να τον οδηγήσει και πάλι στην εξουσίας. Επιλέγει δέ τον χώρο της Παιδείας και των ΑΕΙ βλέποντας πως αδυνατεί να ακουμπήσει την κοινωνία.

Χαρακτηριστική της νοοτροπίας είναι η θέση που εξέφρασε αναφορικά με το θέμα των 38 μεταναστών στον Έβρο. Ο ΣΥΡΙΖΑ το εργαλειοποίησε, επιχείρησε να εκθέσει τη χώρα διεθνώς κατήγγειλε τους πάντες και τα πάντα. Και ενώ αποκαλύπτονται τα αληθινά γεγονότα έδειξε ποιος χαράσσει αυτή τη στρατηγική υποστηρίζοντας ότι πέθανε ένα κοριτσάκι 7 ετών εξ αιτίας της ολιγωρίας των αρμοδίων. Απάντησε δέ πως δεν ζητά συγνώμη από κανέναν για τη στάση που κράτησε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ όμως έδειξε και τον παλιό καλό του εαυτό απειλώντας τους επενδυτές. Η ανακοίνωσή του για την επανακρατικοποίηση της ΔΕΗ και οι αναφορές του στην Εθνική Τράπεζα θύμισε το 2014 όταν προειδοποιούσε υποψήφιους επενδυτές να μην φέρουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα διότι θα τα χάσουν.

Από εκεί και πέρα οι παροχές και τα δισεκατομμύρια που μοίρασε έφεραν μνήμες από το πρόγραμμα Θεσσαλονίκης όταν ο Αλέξης Τσίπρας υποσχόταν σεισάχθεια αυξήσεις μισθών και συντάξεων, μειώσεις στην φορολογία και αυξήσεις στο αφορολόγητο, για να γίνει μετά πρωθυπουργός της χώρας με τα γνωστά αποτελέσματα.

Η συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από τη ΔΕΘ ήρθε απλά να επιβεβαιώσει την εικόνα που έχουν οι πολίτες στην πλειοψηφία τους και η οποία καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δήλωσε ότι δεν εμπιστεύεται.

Σε κάθε περίπτωση ο Αλέξης Τσίπρας αποτύπωσε το σχέδιο του για επάνοδο στην εξουσία δείχνοντας ότι η πόλωση και η τοξικότητα θα κυριαρχήσουν μέχρι τις επόμενες εκλογές…