Σκανδαλολογία και παρακολουθήσεις «πιέζουν» την κυβέρνηση: Πώς θα αντιμετωπιστεί το pressing του ΣΥΡΙΖΑ

Αντιμέτωπη με πολλαπλά ανοιχτά μέτωπα έχει βρεθεί η κυβέρνηση, καθώς μετά το θέμα των παρακολουθήσεων ήρθαν οι αποκαλύψεις για τον Ανδρέα Πάτση που βάρυναν το κλίμα στο γαλάζιο στρατόπεδο. Το τελευταίο μάλιστα διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ προχωρά σε ένα μπαράζ καταγγελιών- και με ερωτήσεις που κατατίθενται στη Βουλή- και στο κυβερνητικό στρατόπεδο γνωρίζουν πως όσο πιο κοντά θα έρχονται οι κάλπες τόσο η Κουμουνδούρου θα εντείνει το pressing.

Από τη Νέα Δημοκρατία στόχος είναι να «μετατοπιστεί» η συζήτηση σε μια ευρύτερη ατζέντα και στο πλαίσιο αυτό επιλέγεται να μην υπάρχει μια διαρκής αντιπαράθεση με την αξιωματική αντιπολίτευση για θέματα που σχετίζονται με τις κινήσεις γαλάζιων στελεχών. Στο πλαίσιο αυτό το αφήγημα που υιοθετείται από την κυβερνητική πλευρά είναι πως η Κουμουνδούρου «απέτυχε στην καταστροφολογία και επενδύει στην σκανδαλολογία». Βέβαια αναγνωρίζεται πως προφανώς στην πορεία υπήρξαν και λάθη και αστοχίες, ωστόσο γίνεται λόγος για «συμπεριφορές λίγων στελεχών που κινούνται εκτός του αξιακού συστήματος της κεντροδεξιάς παράταξης».

Στο θέμα των παρακολουθήσεων η κυβέρνηση εμμένει στην άποψη πως οι όποιες απαντήσεις δόθηκαν στην Βουλή και σε καμία περίπτωση δεν θέλει να μπει σε έναν νέο κύκλο συζητήσεων καθώς είναι ένα θέμα στο οποίο βρίσκει απέναντι της σύσσωμη την αντιπολίτευση. Βέβαια στην πράξη πρόκειται για ένα ζήτημα που παραμένει ανοιχτό, με δεδομένο άλλωστε πως δεν είναι γνωστοί οι λόγοι που αποφασίστηκε η παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη
Να σημειωθεί πως σήμερα φτάνει στην Αθήνα η επιτροπή του ευρωκοινοβουλίου που ασχολείται με θέματα παράνομων λογισμικών και αναμένεται να συναντηθεί μεταξύ άλλων με τον υπουργό Επικράτειας Γιώργο Γεραπετρίτη Αυτό που τονίζεται πάντως από την κυβέρνηση είναι ότι το ελληνικό Κράτος δεν έχει προμηθευτεί ούτε το Predator, ούτε κανένα άλλο κακόβουλο λογισμικό.

Από εκεί και πέρα αναφορικά με τις καταγγελίες που γίνονται από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ για γαλάζια στελέχη αλλά και για θέματα συμβάσεων αυτό που θα τονίζεται από την κυβερνητική πλευρά είναι πως η αξιωματική αντιπολίτευση «αποπειράται να εφεύρει σκάνδαλα εκεί που δεν υπάρχουν». Παράλληλα επιχειρείται μια … μεταφορά της συζήτησης στην περίοδο 2015 – 2019, με τη Νέα Δημοκρατία να προσπαθεί να συσπειρώσει ένα κοινό που τότε είχε αντι – ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηριστικά.