Τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, συνάντησε η Σ. Νικολάου

Συνάντηση με τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Κώστα Τσιάρα, είχε το πρωί της Τρίτης 7 Φεβρουαρίου, η υποψήφια βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στην Εύβοια, κ. Σοφία Νικολάου.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης εγινε εκτενής αναφορά στο διοικητικό Πρωτοδικείο Χαλκίδας, το οποίο δεν καταργείται, στο πλαίσιο του νομοσχεδίου για την αναδιάταξη των δικαστηρίων και την ίδρυση «δικαστικών σταθμών τηλεματικής».

Η κ. Νικολάου συνομίλησε επίσης με τον κ. Τσιάρα και για την περαιτέρω ενίσχυση των δικαστικών υπηρεσιών της Εύβοιας ώστε να διευκολυνθεί η απονομή της Δικαιοσύνης.

Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε και για τις νομοθετικές πρωτοβουλίες που προωθεί η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Δόμνα Μιχαηλίδου, για την αποϊδρυματοποίηση των ανήλικων παιδιών και την αναδοχή ή υιοθεσία αυτών.

Ο κ. Τσιάρας αναφέρθηκε στα νομικά ζητήματα που σχετίζονται με το υπουργείο Δικαιοσύνης τονίζοντας ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου να επιλυθούν διάφορα προβλήματα και να εφαρμοστεί το ταχύτερο το σχέδιο αποϊδρυματοποίησης χιλιάδων ανήλικων παιδιών.

Μετά τη συνάντηση στο υπουργείο Δικαιοσύνης η κ. Νικολάου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Είχα τη χαρά να συναντήσω για ακόμη μια φορά τον Κ. Τσιάρα και να συζητήσουμε διάφορα νομικά θέματα που απασχολούν την Εύβοια. αλλά και να ανταλλάξουμε απόψεις για τα νομικά ζητήματα που αφορούν την  αποϊδρυματοποίηση χιλιάδων παιδιών. Τον ευχαριστώ για τη γόνιμη συζήτηση που είχαμε».