Δήμητρα Λιάνη: Δεν κάνω κόμμα – Αποστάσεις από το παπανδρεϊκό ΔΗΠΑΚ

Διαψεύδει μετά τα δημοσιεύματα ότι κάνει δικό της κόμμα για να κατέλθει στις εκλογές 2023 η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου.

Όλα ξεκίνησαν από φήμες ότι η χήρα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει επικεφαλής «παπανδρεϊκού» κόμματος.

Σε ανάρτησή του, ο δημοσιογράφος Γιάννης Ευσταθίου αποκάλυψε ότι σήμερα εξαγγέλλεται η ιδρυτική διακήρυξη της Δημοκρατικής Πατριωτικής Ενότητας -κόμμα «αμιγώς παπανδρεϊκό», ωστόσο η Δήμητρα Λιάνη, παρά τις φήμες, δεν προτίθεται να τεθεί επικεφαλής του, όπως της είχε προταθεί, ούτε θα παρίστατο στην εκδήλωση.

Η ίδια η Δήμητρα Λιάνη σε δήλωσή της στο Mega ξεκαθάρισε: «Δεν κάνω δικό μου κόμμα. Δεν κατεβαίνω στις επόμενες εκλογές. Απέχω από κάθε πολιτική κίνηση».

Το κόμμα παρουσιάστηκε -«Εκφράζουμε το προδομένο πατριωτικό ΠΑΣΟΚ»
Παρά ταύτα, το κόμμα παρουσιάστηκε το μεσημέρι στην ΕΣΗΕΑ.

Η ανακοίνωση του κόμματος:

«Το ΔΗΠΑΚ ειδικά ως καθοριστική συνιστώσα του δημοκρατικού πατριωτικού τόξου εκφράζει εκτός των άλλων το προδομένο Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου και επαναφέρει τις σωστές γραμμές της πολιτικής παρακαταθήκης του.

Το σημερινό κομματικό κατεστημένο έχει κοινή συμπληρωματική ομοιοπολική πολιτική, συντήρησης του διεφθαρμένου και ξενόδουλου συστήματος διακυβέρνησης της χώρας, επειδή έχει τα ίδια ντόπια και ξένα αφεντικά και λειτουργεί ως υπαλληλικό τους προσωπικό!

Ανατρέπουμε αυτή την ιστορικά επικίνδυνη πολιτική αντινομία συγκροτώντας τον Τρίτο Πόλο Εξουσίας του πολιτικού συστήματος.

Δημοκρατική Πατριωτική ΕΝΟΤΗΤΑ είναι το ενιαίο εθνικό ψηφοδέλτιο που συμμετέχουμε».

Η ανάρτηση του δημοσιογράφου Γιάννη Ευσταθίου για την ίδρυση του κόμματος από τη Δήμητρα Λιάνη
Σύμφωνα με την ανάρτηση που έκανε το πρωί της Πέμπτης ο δημοσιογράφος Γιάννη Ευσταθίου, το κόμμα Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα θα είναι, «αμιγώς ανδρεϊκό, που εμπνέεται από τα οράματα, τις πράξεις και τα μηνύματα του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου», με στόχο «να λάβει μέρος στις προσεχείς εκλογές».

«Σήμερα ανακοινώνεται ίδρυση κόμματος, το οποίο οριοθετείται ως αμιγώς “ανδρεϊκό” που εμπνέεται από τα οράματα, τις πράξεις και τα μηνύματα του αείμνηστου ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Παπανδρέου. Στόχος να λάβει μέρος στις προσεχείς εκλογές.

Ωστόσο, αν και μέχρι τώρα θεωρείτο πως το κόμμα ιδρύεται υπό τη σκέπη της αγαπημένης μου φίλης Δήμητρας Λιάνη Παπανδρέου, σήμερα το πρωί δηλώνεται αρμοδίως πως η ίδια δεν αποδέχεται το ρόλο και την ευθύνη της επικεφαλής, όπως της είχε προταθεί. Διάκειται ευμενώς στην όλη προσπάθεια, αλλά θα λάβει τις αποφάσεις της για ενεργό συμμετοχή της σε επόμενο χρόνο και δεν θα παραστεί στη σημερινή ιδρυτική εκδήλωση. Το κόμμα άλλωστε δεν θα έχει αρχηγικό μοντέλο, αλλά μια διευθυντική ομάδα. Θα ονομάζεται Δημοκρατική Πατριωτική Ενότητα και ιδρυτικά μέλη θα είναι 100άδες πρώην βουλευτές και στελέχη του ΠΑΣΟΚ που θεωρούνταν στενοί συνεργάτες και πιστοί μέχρι τέλους στον Ανδρέα, αλλά και διάφορες άλλες προσωπικότητες.

Σήμερα θα παρουσιαστεί και η προγραμματική διακήρυξη».