Ανδρουλάκης: Να δώσουμε δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας στους αδύναμους δανειολήπτες

Με αφορμή την απόφαση του Αρείου Πάγου που ανοίγει διάπλατα τον δρόμο στα funds για πλειστηριασμούς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης υπενθύμισε ότι η Παράταξή του είναι το μόνο κόμμα, που το 2010 απέναντι στην πιο σκληρή τρόικα, διασφάλισε νομοθετικά την προστασία της κύριας κατοικίας των αδύναμων δανειοληπτών.

Δημοκρατία στη συνέχεια κατάργησε εντελώς το πλαίσιο προστασίας», πρόσθεσε.

Όπως είπε στην συνέχεια, η απόφαση του Αρείου Πάγου έρχεται σε μια περίοδο όπου ήδη η κοινωνία πληρώνει ακριβά τον πληθωρισμό και την ενεργειακή κρίση.

Προκειμένου να μπει τέλος στην ασυδοσία των εταιρειών διαχείρισης δανείων και να προστατευθούν όσοι έχουν πραγματικά ανάγκη, ο Νίκος Ανδρουλάκηςανακοίνωσε πως «καταθέτουμε εκ νέου τροπολογία στη Βουλή για την προστασία της κύριας κατοικίας με επαναφορά του νόμου του ΠΑΣΟΚ του 2010 με επικαιροποιημένα κριτήρια. Διεκδικούμε την προστασία της αγροτικής γης και καταθέτουμε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους. Με βιώσιμη λύση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο αλλά και 120 δόσεις για χρέη σε εφορία και ΕΦΚΑ, με “ κούρεμα” οφειλής εφόσον τηρείται η ρύθμιση».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κάλεσε την κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αποδεχτούν και να ψηφίσουν τη νομοθετική αυτή πρωτοβουλία ως την ελάχιστη οφειλόμενη πράξη ευθύνης.

«Έχουμε χρέος να δώσουμε στους αδύναμους δανειολήπτες, που δεν άντεξαν για λόγους αντικειμενικών συνθηκών μια δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας με διαφανή και αντικειμενικά κριτήρια», κατέληξε.