ΣΥΡΙΖΑ: Έτοιμα τα ψηφοδέλτια -Τα ονόματα που έχουν κλειδώσει, οι εκπλήξεις

Οι «εκλεκτοί» του ΣΥΡΙΖΑ θα λάβουν το μεσημέρι, σχεδόν δύο μήνες πριν τις εκλογές, το χρίσμα από την Πολιτική Γραμματεία για να ριχτούν και επίσημα στη μάχη του σταυρού.

Μετά από πολλές αναβολές, το όργανο θα συνεδριάσει στην Κουμουνδούρου υπό την προεδρία του Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να γίνει ο τελευταίος έλεγχος πριν τεθούν τα ψηφοδέλτια υπό την κρίση της Κεντρικής Επιτροπής.

Η τριμελής που είχε αναλάβει το «ξεσκαρτάρισμα», (Ράνια Σβίγγου- Γιώργος Βασιλειάδης-Μιχάλης Καλογήρου) κατάφεραν να «προστατεύσουν» σε μεγάλο βαθμό τις εκπλήξεις που ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ περίπου σε ποσοστό 85% έχουν κλειδώσει οι υποψηφιότητες.

Απομένουν μερικά κενά στα μεγάλα αστικά κέντρα με υποψηφιότητες που χειρίζεται προσωπικά ο Αλέξης Τσίπρας καθώς επίσης και το Επικρατείας, οπότε ένα σημαντικό κομμάτι των ψηφοδελτίων θα ανακοινωθεί αργότερα.

Τα ονόματα των υποψηφίων

Ήδη φαίνεται πως έχουν κλείσει τρεις θέσεις από τον καθηγητή του Harvard Όθωνα Ηλιόπουλο που θα είναι για τον απόδημο Ελληνισμό, τον πρώην υπουργό Εθνικής Άμυνας και επίτιμο αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη και τη νέα εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος Πόπη Τσαπανίδου.

Από το think tank του Αλέξη Τσίπρα ακούγεται και το όνομα του γιατρού και καθηγητή Αιματολογίας Γρηγόρη Γεροτζιάφα όπως και του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς Νίκου Φαραντούρη για την Κεφαλλονιά.

Στην Α’ Αθήνας θα είναι νέος υποψήφιος ο Νάσος Ηλιόπουλος, η Μαρία Κουβέλη και ο γραμματέας της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Βλαχάκης.

Μάχη για τον Βόρειο Τομέα

Εκεί που θα δοθεί πραγματική μάχη με πολλά πρωτοκλασάτα στελέχη είναι στον Βόρειο Τομέα. Νέοι υποψήφιοι θα είναι ο ηθοποιός Μάριος Αθανασίου και από την αυτοδιοίκηση ο Γιώργος Μπαλάφας ενώ στην Αττική θα είναι και ο εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας γιος του δολοφονημένου καθηγητή Νίκου Τεμπονέρα.

Στο Νότιο Τομέα νέο πρόσωπο θα είναι ο δικηγόρος Γιάννης Μαντζουράνης και ο Στέφανος Τζουμάκας ενώ στον Δυτικό Τομέα της Β’ Αθηνών η Ρένα Δούρου.

Εκπλήξεις

Η Κουμουνδούρου έχει προαναγγείλει εκπλήξεις, με πρόσωπα καταξιωμένα στον επαγγελματικό τους χώρο, που θα συμβολίζουν τη διεύρυνση του κόμματος τόσο προς τα αριστερά όσο και προς το κέντρο.

Ένα από τα πρόσωπα που έχουν ακουστεί έντονα είναι αυτό της γνωστής τραγουδίστριας Τάνιας Τσανακλίδου η οποία εμφανιζόταν ως εκλεκτή για την Ά Θεσσαλονίκης ή τη Μαγνησία καθώς επίσης και η ηθοποιός Μαριάννα Τουμασάτου. Σήμερα θα δοθεί απάντηση και στο «μυστήριο» με τον γνωστό τραγουδιστή Μιθριδάτη, τον πρώην ποδοσφαιριστή και προπονητή του Παναθηναϊκού Χουάν Ραμόν Ρότσα ενώ δυνατά παίζει η υποψηφιότητα της Ζαχαρούλας Τσιριγώτη, η οποία έχει διατελέσει πρώτη γυναίκα αντιστράτηγος της ελληνικής αστυνομίας. 

Μετά τα ψηφοδέλτια, ο Αλέξης Τσίπρας θα συνεχίσει την προεκλογική του εκστρατεία στα τέλη της εβδομάδας με διημερίδα στην καρδιά των αγροτών τη Θεσσαλία.