Συνταγή για αφράτες και νόστιμες πιτούλες στο τηγάνι, χωρίς μαγιά.
Ό,τι αλμυρό σνακ έχει ως βάση το ζυμάρι είναι ιδιαίτερα δημοφιλές. Ανάμεσα στις αγαπημένες αλμυρές λιχουδιές είναι φυσικά και κάθε λογής τηγανιτά πιτάκια, τα οποία μπορούμε να συνδυάσουμε με πολλά διαφορετικά υλικά, «παίζοντας» με τις γεύσεις και δημιουργώντας διαφορετικές παραλλαγές.
Μία λαχταριστή και πολύ απλή συνταγή για πιτάκια με μοτσαρέλα στο τηγάνι είναι αυτή του σεφ Δημήτρη Μακρυνιώτη.
Οι συγκεκριμένες πιτούλες θα γίνουν σίγουρα αφράτες, ενώ είναι πεντανόστιμες χάρη στο μυστικό συστατικό: το ζυμάρι από πατάτα.
Υλικά
500 γρ. πατάτες
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Mozzarella
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες μας.
Όταν είναι έτοιμες, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και έπειτα τις πολτοποιούμε.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας, εκτός από το τυρί, και ανακατεύουμε με το χέρι, μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές ζυμαράκι.
Το αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Αμέσως μετά, μοιράζουμε το ζυμαράκι μας σε 10 ίσα μέρη και κάνουμε με αυτά ίσες βάσεις για τα πιτάκια μας.
Έπειτα, βάζουμε στις 5 από αυτές μοτσαρέλα στο μέσο τους και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα πιτάκια.
Με το χέρι μας πιέζουμε περιμετρικά, ώστε να κλείσουν καλά.
Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά ένα αντικολλητικό τηγάνι και βουτυρώνουμε.
Τέλος, τοποθετούμε τα πιτάκια μας στο τηγάνι και τα ψήνουμε μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα από την κάθε μεριά.
Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής: