Τυρόπιτα «ξεσκέπαστη», με φέτα και μυζήθρα – Κάθε μπουκιά είναι όνειρο

Οι παραδοσιακές πίτες είναι σίγουρα το πιο αντιπροσωπευτικό φαγητό του τόπου μας.

Συγκεκριμένα, οι αγαπημένες όλων μας τυρόπιτες είναι το φαγητό που κλείνει μέσα του όλη τη γαστρονομική παράδοση της Ελλάδας, ανεξαρτήτως εκδοχής και παραλλαγής. Εκτός των άλλων και πέραν της νοστιμιάς της, η τυρόπιτα είναι και η ιδανική λύση για ένα εύκολο και γρήγορο σνακ που μπορούμε να απολαύσουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή.

Κάθε γωνιά της χώρας έχει και τη δική της ντόπια συνταγή με βάση τα τοπικά υλικά, ωστόσο ορισμένες πίτες έχουν ξεχωρίσει και έχουν αγαπηθεί σε όλη την Ελλάδα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η παραδοσιακή ξεσκέπαστη τυρόπιτα, μία πεντανόστιμη και χορταστική πιάτο η οποία συνάμα είναι αρκετά πιο απλή στην παρασκευή από άλλες. Εμείς βρήκαμε στην ιστοσελίδα xrysesyntages.gr την τέλεια συνταγή για ξεσκέπαστη τυρόπιτα με μυζήθρα και φέτα.

Υλικά
1 φύλλο κρούστας
300 γρ ανθότυρο
300 γρ φέτα
300 γρ τυριά κίτρινα
5 αυγά
1 γάλα
πιπέρι
δυόσμο
λάδι
σουσάμι

Εκτέλεση
Σε ένα μπολ τρίβουμε όλα τα τυριά και τα ανακατεύουμε βάζουμε πιπέρι και το δυόσμο αν θέλουμε
Σε ένα ταψί όσο είναι το φύλλο μας ανοιχτό στρώνουμε τα 3πρωτα φύλλα λαδωμένα από κει και πάνω σε κάθε φύλλο σκορπάμε γέμιση
Φύλλο γέμιση φύλλο γέμιση μέχρι πάνω ρίχνουμε και λίγο λάδι που και που κλείνουμε με 2φυλλα πάνω πάνω
Χαράζουμε τα φύλλα σε κομμάτια
Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με το γάλα και τα ρίχνουμε πάνω στα φύλλα περιμένουμε λίγο να τραβήξουν τα υγρά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις 180μεχρι να ροδίσει