Κανένα επιδόρπιο δεν συγκρίνεται με το γλυκό ψυγείου με γιαούρτι και ταχίνι.
Τα γλυκά εδέσματα είναι πάντα ιδανικά για ένα κέρασμα ή μετά από δείπνο και στην προκειμένη περίπτωση το γλυκό που έχουμε βρει είναι δροσερό, χωνευτικό και καλύτερο κι από προφιτερόλ.
Με μια έρευνα στο διαδίκτυο ανακαλύψαμε το πιο λαχταριστό γλυκό με γιαούρτι και ταχίνι, μπανάνες, σοκολάτα και λίγη ζάχαρη, ένα γλυκό που μπορείς να φτιάξεις εύκολα και γρήγορα για να καταπολεμήσεις τις υπογλυκαιμίες με ένα πιο υγιεινό επιδόρπιο.
Τη συνταγή βρήκαμε από το cookpad.com
Υλικά:
2 κεσεδάκια γιαούρτι 2%
2 βανίλιες
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
4 μπανάνες όχι πολύ ώριμες
80 γρ. μέλι
150 γρ.- 200 γρ. ταχίνι (περίπου)
κουβερτούρα σε κομμάτια για το γαρνίρισμα
μερικά φρέσκα κεράσια
Εκτέλεση:
Βήμα 1: Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι με την άχνη και τις βανίλιες και ανακατεύουμε με σύρμα ή με κουτάλι. και βάζουμε στο ψυγείο ώστε να δέσει το μείγμα.
Βήμα 2: Έπειτα, σε άλλο μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι με το μέλι.
Βήμα 3: Σε αντικολλητικό σκεύος κόβουμε τις μπανάνες σε κανονικό μέγεθος σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε το ταχίνι με το μέλι για 1-2 λεπτά γιατί το ταχίνι πιάνει κάτω εύκολα.
Βήμα 4: Σε 4 μπολάκια χωρίζουμε το μείγμα με τις μπανάνες, έπειτα ρίχνουμε μερικές κουταλιές με γιαούρτι, τέλος πασπαλίζουμε με κουβερτούρα, και στολίζουμε με 2-3 κεράσια στο κάθε μπολάκι και ξαναβάζουμε τα μπολάκια στο ψυγείο για μία ώρα το λιγότερο ώστε να δέσουν οι γεύσεις (σκεπασμένα για να μην μπει υγρασία).