Στις 10:30 παρουσιάζει ο Μητσοτάκης το ψηφοδέλτιο Επικρατείας ΝΔ -Ποια πρόσωπα επελέγησαν, οι εκπλήξεις

Έντονο άρωμα γυναίκας, εκπροσώπηση της Κοινωνίας των Πολιτών και αρκετές εκπλήξεις θα έχει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας που θα παρουσιάσει σήμερα στις 10.30 π.μ. στα γραφεία του κόμματος στην Πειραιώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στις τρεις από τις έξι εν δυνάμει εκλόγιμες θέσεις θα βρίσκονται τρεις γυναίκες, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευση του κ. Μητσοτάκη για ισχυρή παρουσία τους στο Επικρατείας του κόμματος. Μάλιστα, στην πρώτη θέση, σύμφωνα με πληροφορίες, θα βρίσκεται η γενική γραμματέας Δημόσιας Διοίκησης Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία από το 2019 έως το 2021 υπήρξε εθνική συντονίστρια για τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα.

Σε εκλόγιμη θέση θα βρίσκεται και η Μαρία Νεφέλη Χατζηιωαννίδου. Το 2019 εμπνεύστηκε το project «Υπέροχες Γυναίκες», που αποτελεί μια Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία, στόχος της οποίας είναι να ενδυναμώσει και να παροτρύνει τις γυναίκες να συμμετέχουν και να δημιουργούν δράσεις που έχουν θετικό κοινωνικό αντίκτυπο, ενώ έχει δώσει μάχες για την ισότητα. Η τρίτη γυναικεία παρουσία αποτελεί, προς το παρόν, επτασφράγιστο μυστικό και σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη θα αποτελέσει έκπληξη.

ΝΔ: Η σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας

Σε μία από τις τρεις πρώτες εκλόγιμες θέσεις θα βρίσκεται ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τους απόδημους, ενώ στην εξάδα θα είναι και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης. Με επιλογή του πρωθυπουργού, στη δεύτερη εκλόγιμη θέση θα βρίσκεται ο γενικός γραμματέας καταπολέμησης της φτώχειας Γιώργος Σταμάτης, ένα στέλεχος με έντονο κοινωνικό έργο για τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, τους εξαρτημένους και τους άστεγους.

Η σύνθεση του ψηφοδελτίου Επικρατείας επιβεβαιώνει τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι θα χρειαστεί «γκουγκλάρισμα» για να γνωρίσουμε τα πρόσωπα που το απαρτίζουν, καθώς επιδίωξή του ήταν να μη βασιστεί στα λαμπερά ονόματα και στη φήμη των υποψηφίων, αλλά στο αποτύπωμά τους στην κοινωνία και στην ικανότητα να απευθυνθούν σε κοινά πέρα από τα στενά κομματικά στεγανά.

Σε μη εκλόγιμη θέση θα βρίσκεται η διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της ΟΝΝΕΔ, Πορφυρένια Κανελλοπούλου, και ο πρώην αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Σπύρος Καρανικόλας.

ΝΔ: Τα πρόσωπα που συμπληρώνουν το ψηφοδέλτιο Επικρατείας

Την τελευταία 15η και τιμητική θέση θα καταλάβει ο πρώην διευθυντής της ΝΔ επί προεδρίας του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, Αντώνης Σγαρδέλης.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας θα συμπεριλαμβάνεται μία γυναίκα από την περιφέρεια που δραστηριοποιείται στον αγροτικό τομέα και δύο γυναίκες που θα εκπροσωπούν απόδημους Έλληνες και έχουν σημαντική επαγγελματική διαδρομή στο εξωτερικό, με τη μία από τις δύο να είναι η Μαρία Δοΐλη-Διαμαντοπούλου, η οποία είναι πρόεδρος της οργάνωσης της ΝΔ στο Παρίσι.