Γλυκιά λιχουδιά που κέρδισε με το σπαθί της την πρώτη θέση στις καρδιές μικρών και μεγάλων! Μόλις ζεστάνει λίγο ο καιρός όλοι θέλουν παγωτό… Κατά προτίμηση, σοκολάτα. Ορίστε λοιπόν η δική μας δροσιστική πρόταση!
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζετε σε μία κατσαρόλα όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τη σοκολάτα και ανακατεύετε πάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν βράση.
Βήμα 2
Έπειτα, κατεβάζετε το μίγμα από τη φωτιά, προσθέτετε την ψιλοκομμένη σοκολάτα και ανακατεύετε να λιώσει.
Βήμα 3
Βάζετε το μίγμα σας σε ένα δοχείο και το σκεπάζετε καλά με μεμβράνη η οποία θα εφάπτεται με την επιφάνειά του. Το αφήνετε στο ψυγείο έως ότου κρυώσει.
Βήμα 4
Αφού κρυώσει καλά το μίγμα, το βάζετε στην παγωτομηχανή και το δουλεύετε μέχρι να πήξει.
Βήμα 5
Το μεταφέρετε σε κατάλληλο δοχείο και το συντηρείτε στην κατάψυξη μέχρι τη στιγμή του σερβιρίσματος.