Ανδρέας Καρασαρίνης “Το αφήγημα των Βουλευτικών Εκλογών για τον πρωτογενή τομέα”

Βαδίζοντας στον τελευταίο μήνα των Βουλευτικών Εκλογών οφείλω να αναδείξω το αφήγημα της Νέας Δημοκρατίας όσον αφορά τον πρωτογενή τομέα.

Η Νέα Δημοκρατία είναι το λαϊκό κόμμα που εκφράζει απόλυτα τον πρωτογενή τομέα. Η κατάσταση στον αγροτικό τομέα δεν έχει καμία σχέση με την περίοδο που κυβέρνησε η πρώτη φορά αριστερά στην Ελλάδα.

Ο Τσίπρας φρόντισε με τις κατευθύνσεις του να φορολογηθούν οι αγρότες ως άλλοι επιχειρηματίες του Κολωνακίου, ενώ από όλα όσα είπε προεκλογικά σαφέστατα δεν έκανε τίποτα, παρά μόνο προχειροδουλειές, όχι γιατί «δεν πρόλαβε», αλλά γιατί ο ίδιος όπως και όλη η κομπανία της Αριστεράς είδανε ότι οι αοριστολογίες και οι επαναστάσεις των πληκτρολογίων σταματάνε όταν ξεκινάει η πραγματικότητα και τα ρεαλιστικά προβλήματα.

Η Νέα Δημοκρατία κινήθηκε με γνώμονα το προεκλογικό της πρόγραμμα και πραγματοποίησε ακόμη περισσότερα σε 2,5 χρόνια πανδημία, στο πλαίσιο ενός πολέμου που κανείς δεν περίμενε στη γειτονιά μας και σαφέστατα και μέσα σε μία Παγκόσμια ενεργειακή κρίση. Σκεφτείτε να διαχειρίζεται ο Τσίπρας τα προβλήματα του πρωτογενούς τομέα με αυτές τις κρίσεις.

Η Νέα Δημοκρατία πραγματοποίησε τις περισσότερες από τις δεσμεύσεις της και μένω σε 10 κομβικά ζητήματα που πρέπει όλοι να γνωρίζουν:

Λιγότεροι φόροι-λιγότερες ασφαλιστικές εισφορές, μεγαλύτερη ανάσα για τους αγρότες
Το μεγαλύτερο πρόγραμμα Νέων Αγροτών -520 εκ ευρώ-42000 για κάθε νέο αγρότη
705 εκ ευρώ στα βιολογικά
Πάνω από 1δις ευρώ για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ, τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλη Κυβερνητική θητεία
Για 1η φορά ο ΕΛΓΑ πληρώνει με διαδικασίες 6 μήνου , με προκαταβολές άνω του 60% , όπως και για 1η φορά πληρώνει τη ζημιά και στο προανθικό στάδιο
Μείωση κατά 50% στο φόρο εισοδήματος σε Συνεταιρισμούς, ομάδες και οργανώσεις παραγωγών, αλλά και σε όσους ασκούν συμβολαιακή γεωργία με παράδοση των προϊόντων τους άνω του 75%.
60 εκ ευρώ δόθηκαν για την ενίσχυση των παραγωγών στα λιπάσματά τους και 94 εκ ευρώ δόθηκαν για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων και των ζωοτροφών τους, λόγω της ενεργειακής κρίσης
Πάνω από 150 εκ ευρώ με διαδικασίες de minimis για την προστασία των παραγωγών μας την τελευταία τριετία
19,3 δις ευρώ θα αντλήσει συνολικά για την περίοδο 2021-2027 η Ελλάδα από την Κοινή ΑγροτικήΠολιτική (ΚΑΠ). ). Μια σπουδαία εθνική επιτυχία, αφού το ποσό για τη χώρα μας είναι σχεδόν ίδιο με της προηγούμενης περιόδου, παρόλο που συνολικά το ποσό της ΚΑΠ μειώθηκε σημαντικά.
Στηρίχθηκαν οι τομείς αλιείας και υδατοκαλλιέργειας λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας και του Ρωσοουκρανικού πολέμου, ενώ συγχρόνως θα στηριχθεί η χώρα μας με 410 εκατομμύρια ευρώ από την Κοινή Αλιευτική Πολιτική (ΚΑλΠ) για την περίοδο 2021-2027

Και bonus : 11. 21 αρδευτικά έργα που καλύπτουν περισσότερα από 1,3 εκατομμύρια στρέμματα σε ολόκληρη την Επικράτεια με προϋπολογισμό 4,3δις ευρώ μέσω του Προγράμματος Ύδωρ 2.0, το μεγαλύτερο των τελευταίων 50 ετών, που αναμένεται να ανακοινωθούν μέχρι το 2030

Όπως αντιλαμβάνεσθε η σύγκριση με τη Κυβέρνηση της 1ης φοράς Αριστερά είναι χαοτική αν σκεφτούμε ότι η χώρα μας από το 2019 και μετά βίωσε δύο Παγκόσμιες κρίσεις (πανδημία και ενεργειακή) , καθώς και έναν πόλεμο που συνεχίζεται ακόμη και σήμερα.

Ο στόχος των εκλογών είναι ένας : Αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία για να μπορεί ο αγρότης, ο κτηνοτρόφος και ο αλιέας να ισχυροποιηθεί , ατενίζοντας το μέλλον με όραμα και σιγουριά.

Ο Ανδρέας Καρασαρίνης είναι

Γραμματέας Αγροτικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας

πηγή: Ύπαιθρος χώρα