Eύκολη συνταγή για λαχταριστό τηγανόψωμο -Το τέλειο comfort food

Τι καλύτερο από μία εύκολη συνταγή για ένα λαχταριστό σνακ που λειτουργεί ως comfort food για τις δύσκολες ώρες της λιγούρας;

Τα τηγανόψωμα είναι αυτό ακριβώς. Ζεστά, αφράτα ψωμάκια ιδανικά για τις αλμυρές λιγούρες τη μέρα αλλά και το βράδυ. Πέραν αυτού, συνοδεύουν τέλεια μια μεγάλη ποικιλία από γεύματα, αποτελώντας ένα πιο ενδιαφέρον υποκατάστατο ψωμιού.

Μπορείτε να τα απολαύσετε με λίγο τυράκι και ντομάτα για ένα λαχταριστό αλμυρό σνακ, ή και να το αλείψετε με την αγαπημένη σας μαρμελάδα, μέλι ή ταχίνι για ένα νόστιμο, γλυκό πρωινό.

Η συγκεκριμένη συνταγή που πήραμε από την ιστοσελίδα xrysessyntages.gr είναι εξαιρετικά εύκολη καθώς δε χρειάζεται καν μίξερ και το νόστιμο παρασκεύασμα θα είναι έτοιμο στο πι και φι!

Υλικά
600 γρ αλεύρι
400 μου νερό χλιαρό
7 γρ ξηρή μαγιά
1 κ γ ζάχαρη
1 κ γ αλάτι
1 κ σ σπορέλαιο

Εκτέλεση
Στο χλιαρό νερό βάζουμε τη μάγια και τη ζάχαρη( ανακατεύουμε) και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Ταυτόχρονα κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι και μετά προσθέτουμε το μείγμα με τη μαγιά και το λάδι.
Ζυμώνουμε μαλακιά ζύμη. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και μία πετσετούλα και αφήνουμε για μία ώρα. Κόβουμε μπαλάκια με μέγεθος μανταρινιού απλώνομαι σαν πιτάκια και τα τηγανίζουμε.
Σερβίρουμε με ότι μας αρέσει.