Εύκολη κολοκυθόπιτα στο τηγάνι -Πεντανόστιμη και με σπιτικό φύλλο

Η κολοκυθόπιτα είναι ένα από τα σνακ που μπορεί να σε χορτάσει και, οι περισσότεροι επιλέγουν να την φτιάχνουν πιο συχνά τους καλοκαιρινούς μήνες.

Με γεμάτη και πλούσια γεύση, η κολοκυθόπιτα είναι ικανή να κάνει όλους τους φίλους και τους καλεσμένους σας να μείνουν για λίγο ακόμη στο τραπέζι ώστε να απολαύσουν ένα ακόμη κομμάτι της.

Οι συνταγές που υπάρχουν στο διαδίκτυο είναι πολλές και ανάλογα με τα γευστικά γούστα μπορεί κανείς να βρει εκείνη που του ταιριάζει. Χωρίς φύλλο, με γιαούρτι, στον φούρνο ή και στο τηγάνι, όλες είναι πεντανόστιμες και αξίζει να δοκιμάσεις κάθε εκδοχή της.

Στην προκειμένη περίπτωση ανακαλύψαμε μια από τις πιο λαχταριστές και εύκολες συνταγές για κολοκυθόπιτα στο τηγάνι με σπιτικό φύλλο.

Η συνταγή είναι του Live Kitchen

Εύκολη κολοκυθόπιτα στο τηγάνι -Πεντανόστιμο και με σπιτικό φύλλο
Υλικά

Για την ζύμη

530 γρ αλεύρι γ.ο.χ
300 γρ νερό
1,5 κτγ αλάτι
1 κτσ λευκό ξίδι
2 κτσ ελαιόλαδο

Για την γέμιση

2 μέτρια κολοκυθάκια
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
λίγο μαιντανό
λίγα φύλλα δυόσμου
200 γρ τυρί φέτα
1 μέτριο αυγό
1 πρέζα αλάτι
πιπέρι
ελαιόλαδο

Για το ράντισμα

ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το νερό, το αλάτι, το ξίδι και προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο ζυμώνουμε λίγο ακόμα και χωρίζουμε σε 8 κομμάτια των 100 γραμμαρίων. Φτιάχνουμε μπαλάκια την ζύμη την σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 15 λεπτά. Κόβουμε τα κοτσάνια από τα κολοκυθάκια και τα τρίβουμε σε ένα τρίφτη. Στραγγίζουμε τα υγρά τους και τα ρίχνουμε σε ένα μπολ.

Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια τα φρέσκα, τον ψιλοκομμένο μαιντανό, τον δυόσμο, σπάμε το τυρί φέτα, το αυγό, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και ανακατεύουμε πολύ καλά. Παίρνουμε ένα ένα από τα μπαλάκια της ζύμης και το ανοίγουμε σε 50 εκ. το καθε φύλλο. Ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ρίχνουμε λίγη ποσότητα από την γέμιση.

Κλείνουμε από την μια πλευρά ραντίζουμε , το ίδιο και από την άλλη πλευρά ραντίζουμε ξανά και το κλείνουμε σαν φάκελο. Κάνουμε την ίδια διαδικασία με όλα τα υπόλοιπα. Λαδώνουμε ένα τηγάνι και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά και από τις 2 πλευρές μέχρι να πάρει χρυσαφί χρώμα.