Τα κεφτεδάκια είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα δημοφιλέστερα πιάτα της ελληνικής παραδοσιακής κουζίνας.
Οι αγαπημένοι μας κεφτέδες αποτελούν τον κατεξοχήν μεζέ στο ελληνικό τραπέζι, και οι παραλλαγές του αγαπημένου πιάτου, απ’ άκρου εις άκρον στη χώρα, είναι αμέτρητες… Κάθε νοικοκυριό έχει τη δική του συνταγή και κάθε γιαγιά τα δικά της «μυστικά» επιτυχίας.
Ωστόσο, υπάρχουν και κάποιοι ευρέως γνωστοί κανόνες στην παρασκευή του αγαπημένου πιάτου, όπως ότι αφού ζυμωθεί ο κιμάς πρέπει να μείνει για μερικές ώρες στο ψυγείο για να δέσουν όλα τα υλικά και να ενωθούν οι γεύσεις μεταξύ τους.
Στη συγκεκριμένη συνταγή, ο Γιώργος Τσούλης προσθέτει και λίγη φέτα στα κεφτεδάκια, απογειώνοντας τόσο τη γεύση όσο και την υφή τους.
Υλικά
600 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
250 γρ. φέτα, κομμένη σε κυβάκια
100 γρ. φρυγανιά, τριμμένη
50 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. μουστάρδα απαλή
1 μέτριο αυγό
1 κρεμμύδι, τριμμένο
1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένη
½ μάτσο δυόσμο, ψιλοκομμένο
Αλάτι
Πιπέρι
Αλεύρι, για το πανάρισμα
Ηλιέλαιο, για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αδειάζουμε τον κιμά, τη φρυγανιά, το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το αυγό, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε με τα χέρια μας, φορώντας γάντια μιας χρήσης.
Καλύπτουμε το μπολ με διαφανή μεμβράνη και το μεταφέρουμε στο ψυγείο για 1 ώρα (προαιρετικά).
Πλάθουμε κεφτεδάκια των 30-40 γρ., ανοίγουμε μια λακκούβα στη μέση, γεμίζουμε με 2 κυβάκια φέτα και τα κλείνουμε εκ νέου.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με ηλιέλαιο σε δυνατή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί. Αλευρώνουμε τα κεφτεδάκια και τηγανίζουμε για 5-10 λεπτά, μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα.
Μεταφέρουμε τα κεφτεδάκια σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί.
Σερβίρουμε τα κεφτεδάκια μαζί με γιαούρτι και πατάτες τηγανητές.
Δείτε το βίντεο εκτέλεσης της συνταγής: