Εν μέσω του καλοκαιριού, οι συνταγές για λαχταριστά, δροσερά εδέσματα έχουν την τιμητική τους.
Κατά τη διάρκεια των πιο ζεστών ημερών του χρόνου, οι περισσότεροι από εμάς αναζητούμε ευφάνταστες συνταγές για νόστιμα και ανάλαφρα καλοκαιρινά πιάτα που δεν απαιτούν πολύ χρόνο στην κουζίνα.
Συγκεκριμένα, τα δροσερά γλυκά ψυγείου είναι ιδιαίτερα δημοφιλή όταν πιάνουν οι ζέστες. Εξάλλου, μία συνταγή για ένα ωραίο γλυκάκι πάντοτε θα πιάσει τόπο -είτε θέλουμε ένα επιδόρπιο αντάξιο ενός νόστιμου γεύματος, είτε μία λιχουδιά για να ικανοποιήσουμε τις γλυκές μας λιγούρες ανά πάσα στιγμή.
Εμείς βρήκαμε μία συνταγή για light μους λεμονιού με γιαούρτι που είναι σίγουρο πως θα σας συναρπάσει. Πλούσια γέυση, ανάλαφρη υφή, χαμηλές θερμίδες και γρήγορη εκτέλεση -η επιτυχία αυτής της φοβερής συνταγής είναι εγγυημένη.
Υλικά
1 γιαούρτι στραγγιστό αγελαδινό 500 γρ.
1 πακέτο μπισκότα «Μιράντα»
λίγο γλυκό κουταλιού, βύσσινο
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα.
2 μέτρια λεμόνια, για το ξύσμα και τον χυμό τους
Εκτέλεση
Χτυπάμε με μίξερ, σε ένα μπωλ, το γιαούρτι, να αφρατέψει.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και χτυπάμε ακόμη λίγο.
Προσθέτουμε τον χυμό από τα δύο λεμόνια και βάζουμε την κρέμα μας, στην άκρη.
Θρυμματίζουμε τα μπισκότα, στο μούλτι.