Χαμός στο Αργεντινή – Ουρουγουάη: Ο Μέσι έπιασε αντίπαλο από τον λαιμό – Άσεμνες χειρονομίες και καβγάς (video)

Κόκκινο χτύπησε το θερμόμετρο της έντασης στην αναμέτρηση των εθνικών ομάδων Αργεντινής-Ουρουγουάης για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2026, με τον Λιονέλ Μέσι να πιάνεται στα χέρια με αντιπάλους του.

Ένας από τους λόγους που εξόργισαν την παρέα του Μέσι -ο οποίος κατέκτησε πρόσφατα την όγδοη Χρυσή Μπάλα στην καριέρα του- ήταν οι άσεμνες χειρονομίες των Ουρουγουανών.

Γύρω στο 20′ του αγώνα ο Ματίας Ολιβέιρα χύμηξε στον Αργεντινό σταρ Ροντρίγκο ντε Πολ, με τον Μέσι να παρεμβαίνει και να επιτίθεται στον Ουρουγουανό αμυντικό, αρχικά με τον αγκώνα στο στήθος του, ενώ στη συνέχεια τον έπιασε από τον λαιμό.

Τα αίματα άναψαν, με αρκετούς παίκτες των δύο ομάδων να πιάνονται στα χέρια. Το αποκορύφωμα; Ο Ουρουγουανός Μανουέλ Ουγκάρτε, της Παρί Σεν Ζερμέν, έκανε χειρονομία στον παίκτη της Ατλέτικο Μαδρίτης που παραπέμπει σε στοματικό σεξ.

«Προτιμώ να μην πω τι σκέφτομαι για ορισμένες χειρονομίες. Αυτά τα νέα παιδιά πρέπει να μάθουν να αντιμετωπίζουν με σεβασμό τους μεγαλύτερους», είπε αργότερα ο Μέσι σχολιάζοντας τα επεισόδια. «Οι αναμετρήσεις με την Ουρουγουάη ήταν πάντα έντονες και σκληρές, αλλά πάντα με πολύ σεβασμό. Κι αυτό πρέπει να το μάθουν», πρόσθεσε.

Παρά τα επεισόδια, το ματς συνεχίστηκε. Η Ουρουγουάη επικράτησε της Αργεντινής με 2-0, με τέρματα των Ρόναλντ Αραούχο στο 40΄και Ντάρβιν Νούνιεζ στο 86′.

Για την παρέα του Μέσι ήταν η πρώτη ήττα στα προκριματικά για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2026 -που θα φιλοξενήσουν ο Καναδάς, οι ΗΠΑ και το Μεξικό- και η πρώτη αφότου κατέκτησαν το Μουντιάλ, καθώς η «Αλμπισελέστε» μετρούσε μέχρι τώρα 25 σερί νίκες σε προκριματικά της διοργάνωσης. Προηγουμένως η Αργεντινή είχε επικρατήσει με 1-0 του Εκουαδόρ, 3-0 της Βολιβίας, 1-0 της Παραγουάης και 2-0 του Περού, και παρά την ήττα από την Ουρουγουάη παραμένει στην πρώτη θέση με 12 βαθμούς στη Λατινική Αμερική, ενώ ακολουθούν η Ουρουγουάη με 10 βαθμούς, η Κολομβία με 9, η Βενεζουέλα με 8, όσους και η Βραζιλία, που υποχώρησε στην πέμπτη θέση μετά την γκέλα εντός έδρας με 1-2 στον αγώνα κόντρα στην Κολομβία.