Μπισκότα: η πιο εύκολη συνταγή για αρχάριους

Ανήκετε σε εκείνους που λατρεύουν τα σπιτικά βουτυρένια μπισκότα αλλά είναι αρχάριοι στην κουζίνα; Έχουμε για εσάς όλα τα βήματα για την πιο νόστιμη σπιτική συνταγή με 4 μόνο υλικά!

Είναι ομολογουμένως λίγοι εκείνοι που δεν αγαπούν τα μπισκότα -και όμως υπάρχουν κάποιοι (!)- και που να μην θυμούνται τον εαυτό τους παιδί να τρέχει να τα αρπάξει φρεσκοψημένα και ζεστά από το ταψί. Αυτά που ήταν πάντα φτιαγμένα κατά παραγγελία -ή και όχι- από τα χέρια της μαμάς ή της γιαγιάς και μύριζαν βούτυρο και ψημένη ζάχαρη. Εμείς, έχοντας στο νου αυτές τις μνήμες, δίνουμε όλα τα βήματα και τα μυστικά, για να φτιάξετε με τον πιο απλό τρόπο μπισκότα στο σπίτι, ακόμα και αν είναι η πρώτη σας φορά. Για μπισκότα λαχταριστά και μυρωδάτα σε κάθε μπουκιά, όπως εκείνα της γιαγιάς.

Δείτε παρακάτω τη συνταγή:
Υλικά

200γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
155γρ. καστανή ζάχαρη (3/4 φλιτζ., πιεσμένη)
2 αυγά
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Διαδικασία
Προετοιμασία: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Λιώνουμε λίγο βούτυρο και το απλώνουμε με ένα πινέλο σε όλες τις εσωτερικές επιφάνειες του ταψιού.

Χτυπάμε τα υλικά μας: Χρησιμοποιούμε ένα μίξερ για να χτυπήσουμε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι το μίγμα μας να γίνει κρεμώδες. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα τη φορά και αχτυπάμε καλά τα υλικά μας κάθε φορά που προσθέτουμε ένα αυγό μέχρι να ενσωματωθούν. Προσθέτουμε στη συνέχεια το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί και αυτό ομοιόμορφα στο μίγμα.

Πλάθουμε τη ζύμη: Χρησιμοποιούμε τα χέρια μας για να σχηματίσουμε τη ζύμη στο μπολ. Φτιάχνουμε μπαλίτσες ζύμης (Βάζουμε περίπου 2 κουτ. γλυκού για κάθε μπάλα). Τις τοποθετούμε στο ταψί, περίπου 5 εκατοστά μακριά η μια από την άλλη και τις πιέζουμε ελαφρά με ένα πιρούνι.

Ψήσιμο: Ψήνουμε για 8 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

Tips

Το βούτυρο πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου και όχι κρύο ή παγωμένο, γιατί δε θα μπορέσει να ομογενοποιηθεί με τη ζάχαρη.
Πριν τα ψήσετε βάλτε τη ζύμη στο ψυγείο. Τα υγρά συστατικά, όπως το βούτυρο, θα ενυδατώσουν τα ξηρά συστατικά (αλεύρι, ζάχαρη κλπ.) κι έτσι τα μπισκότα σας θα γίνουν τραγανά.