Όλα όσα έγιναν στη βίλα Κασσελάκη στις Σπέτσες: Ποιοι πήγαν, το αναμμένο τζάκι και ο μπουφές για βίγκαν

Ολοκληρώθηκε η πρώτη ημέρα των περίφημων εργασιών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις Σπέτσες, στο αρχοντικό του Στέφανου Κασσελάκη.

Όσο και να το απεύχονταν οι συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ πάντως, η εικόνα… κυριάρχησε της ουσίας.

Τον πρώτο λόγο είχαν τα πλάνα και οι φωτογραφίες με τους βουλευτές να προσέρχονται στο νησί, άλλοι με το πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά και άλλοι με θαλάσσια ταξί από την Κόστα, με τα powerpoint στις βαλίτσες τους, στα σοκάκια του νησιού, με τις πυρετώδεις προετοιμασίες από νωρίς στη βίλα Κασσελάκη, τις αφίξεις με τα βανάκια, με τις τσάντες ανά χείρας, και τον Σωκράτη Φάμελλο να κρατά και ένα κουτί γλυκά.

Πίσω από τους βαρείς πέτρινους τοίχους του σπιτιού Κασσελάκη στο πανέμορφο νησί του Αργοσαρωνικού, οι περισσότεροι από τους βουλευτές που προσήλθαν εγκαίρως συζήτησαν επί ώρες, ενώ απ’ έξω… ξεροστάλιαζαν οι δημοσιογράφοι.

Σε τρεις ροτόντες, δίπλα από το αναμμένο τζάκι -Μπουφέ και για βίγκαν
Ο Στέφανος Κασσελάκης περίμενε τους βουλευτές στην είσοδο του σπιτιού και τους υποδέχτηκε έναν-έναν. Στη συνέχεια κάθισαν όλοι μαζί γύρω από το αναμμένο τζάκι, σε χαλαρή ατμόσφαιρα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι κάθε μία ώρα γινόταν διάλειμμα πέντε λεπτών για τους καπνιστές, καθώς απαγορεύεται το τσιγάρο μέσα στο σπίτι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι βουλευτές που μετείχαν στη συνάντηση κάθισαν στο σαλόνι του σπιτιού του Στέφανου Κασσελάκη, σε τρεις ροτόντες, και κρατούσαν σημειώσεις σε λάπτοπ, ενώ έγινε αναλυτική τοποθέτηση από τη γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, την κυρία Τζάκρη, για την καμπάνια της ακρίβειας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παρέθεσε στους βουλευτές του δείπνο στο σπίτι του. Στον μπουφέ, που άνοιξε μετά τις 8:30 μ.μ., περιλαμβανόταν φαγητό και για βίγκαν. Τις προμήθειες μετέφερε βανάκι από εταιρεία ντελίβερι.

Το «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο» ανέπτυξε ο Στ. Κασσελάκης
Τις εργασίες άνοιξε ο πρόεδρος του κόμματος Στέφανος Κασσελάκης, υπογραμμίζοντας ότι δεν πρόκειται για συνεδρίαση, αλλά για μια παραγωγική και δημιουργική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ ίσων.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πρότεινε την από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Όνειρο», με στόχο την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους, ώστε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους (π.χ. Υγεία, Κοινωνική Πρόνοια, Παιδεία, Ασφάλεια, Δημόσια Διοίκηση, Δικαιοσύνη κ.ά.), την ευημερία και πρόοδο για όλους, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, για μια πατριωτική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική.

Τελικώς, όλοι στις Σπέτσες, πλην τριών
Τελικώς, στο τριήμερο Κασσελάκη στις Σπέτσες θα παραστούν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, πλην των Αλέξη Τσίπρα, Όλγας Γεροβασίλη («δικαιολογημένα απούσα», όπως έλεγαν κομματικές πηγές), και Μαρίνας Κοντοτόλη (είναι άρρωστη με λοίμωξη).

Με ανάρτησή της στο Facebook νωρίτερα, η Έλενα Ακρίτα είχε ξεκαθαρίσει πως τελικά θα μεταβεί στις Σπέτσες το Σάββατο, ρίχνοντας, όπως είπε, σε ένα σακ βουαγιάζ τις ενστάσεις της και ένα δεύτερο πουλόβερ. Το Σάββατο θα φτάσουν επίσης η Αθηνά Λινού, η Ρένα Δούρου και η Νίνα Κασσιμάτη.

Οι κ. Μπάρκας και Ξανθόπουλος μετέβησαν αργότερα, ενώ λίγο πριν τις 20:00 έφτασε και ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος είχε χειρουργείο και καθυστέρησε, παίρνοντας το βραδινό καράβι, μαζί με τη Γιώτα Πούλου. Ωστόσο, ο βουλευτής Χανίων εμφανίστηκε βαρύς, ενώ έδειξε να εκνευρίστηκε από το καλωσόρισμα των δημοσιογράφων.

Το πρόγραμμα του Σαββατοκύριακου στις Σπέτσες
Το Σάββατο οι εργασίες θα ξεκινήσουν γύρω στις 9 το πρωί. Οι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάζουν σε powerpoint τις προτάσεις τους στην ΚΟ του κόμματος. Το μεσημέρι αναμένεται ένα μικρό διάλειμμα και ακολούθως οι παρουσιάσεις θα συνεχιστούν μέχρι το δείπνο που θα παραθέσει ο Στέφανος Κασσελάκης στους βουλευτές, σε γνωστή ψαροταβέρνα των Σπετσών.

Ουσιαστικά, το Σάββατο ολοκληρώνεται ο κύκλος εργασιών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες, αφού την Κυριακή (22/1), ημέρα επιστροφής -καιρού επιτρέποντος-, δεν είναι προγραμματισμένη κάποια κομματική δραστηριότητα.

Πάντως, η πρόγνωση καιρού προβλέπει μπόλικα… μποφόρ στην επιστροφή.