Ατρόμητος-ΑΕΚ 0-5: Εμφατικό «διπλό» για την Ένωση με χατ τρικ του Πόνσε

Η ΑΕΚ πέρασε με εμφατικό τρόπο από την έδρα του Ατρομήτου στο Περιστέρι, επικρατώντας με σκορ 5-0, για τη 19η αγωνιστική της Super League.

Η ΑΕΚ πέταγε… φωτιές στο Περιστέρι με τον Εσέκιελ Πόνσε να βάζει με εντυπωσιακό τρόπο τέλος στην επιθετική ξηρασία του και με χατ-τρικ να υπογράφει το εμφατικό 0-5 της Ένωσης επί του Ατρόμητου! Οι κιτρινόμαυροι έδωσαν την καλύτερη απάντηση μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο και με μια ολοκληρωτική εμφάνιση μετέτρεψαν σε περίπατο το ματς απέναντι στους Περιστεριώτες που ήταν αήττητοι για 13 ματς. Η ΑΕΚ είχε καθαρίσει από το πρώτο μέρος την υπόθεση με τα δύο γκολ του Πόνσε και ένα από τον Κάλενς, με το σύνολο του Αλμέιδα να μην αφήνει το πόδι από το γκάζι φτάνοντας σε άλλα δύο γκολ με Πόνσε και Γιόνσον και παραμένοντας σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

Ατρόμητος – ΑΕΚ: Έτσι ξεκίνησαν
Για τον Ατρόμητο ο Σάσα Ίλιτς ξεκίνησε με τον Τσιντώτα στην εστία, τους Ντε Μποκ, Τζαβέλλα, Ασεβέδο και Κιβρακίδη τετράδα στην άμυνα, τους Κούντε, Γκονθάλεθ και Κούεν στον άξονα της μεσαίας γραμμής, τους Γιουμπιτάνα και Βαλένσια στα δύο άκρα και τον Βέργο στην κορυφή της επίθεσης. Φανέλα βασικού έδωσε ο Ματίας Αλμέιδα στον Πόνσε, ξεκινώντας τον στην κορυφή της επίθεσης της ΑΕΚ, με τον Τσούμπερ να κινείται από πίσω του. Ο Στάνκοβιτς επέστρεψε στην εστία, οι Πήλιος και Ρότα ξεκίνησαν στα άκρα της άμυνας, με τον Σιντιμπέ να μένει εκτός λόγω ενοχλήσεων, και τον Κάλενς με τον Βίντα στο κέντρο της αμυντικής γραμμής. Όπως αναμενόταν οι Γιόνσον και Πινέδα συνέθεταν το δίδυμο στον άξονα της μεσαίας γραμμής, με τον Άμραμπατ να διατηρείται στη δεξιά πλευρά και τον Γκατσίνοβιτς αριστερά.

Σίφουνας η ΑΕΚ, τελείωσε από το πρώτο μέρος το ματς με εκτελεστή Πόνσε
Η αφλογιστία του Πόνσε πήρε τέλος με εμφατικό τρόπο στο Περιστέρι, με την ΑΕΚ να μπαίνει φορτσάτη και στο πρώτο 15λεπτο να παίρνει προβάδισμα δύο τερμάτων με τον Αργεντινό φορ να χτυπάει δύο φορές. Μόλις στο 2′ μετά από βαθιά μπαλιά του Πήλιου στην πλάτη του Ασεβέδο, ο Πόνσε μπήκε από αριστερά μέσα στην περιοχή και με δυνατό αριστερό σουτ έγραψε το 0-1. Η Ένωση κυριαρχούσε απόλυτα, είχε τρομερή ευκαιρία σε σουτ του Γιόνσον στο 5′ που… έγλειψε το κάθετο δοκάρι, και στο 15′ έφτασε στο 0-2 και πάλι με τον Πόνσε, ο οποίος έβαλε την προβολή μετά από ωραία ενέργεια και γύρισμα του Γκατσίνοβιτς βρίσκοντας ξανά δίχτυα.

Νωρίτερα ο Τσιντώτας είχε βγάλει το γυριστό του Κάλενς, ενώ στο 17′ ο Πόνσε με προβολή πλησίασε το χατ-τρικ με την ΑΕΚ να κυριαρχεί απόλυτα έχοντας και τον ευνοϊκό άνεμο υπέρ της. Στο 29′ οι κιτρινόμαυροι θα μπορούσαν να είχαν φτάσει και σε τρίτο τέρμα όταν ο Τσούμπερ από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή δεν μπόρεσε να νικήσει τον Τσιντώτα, αλλά αυτό συνέβη στο 35′. Αφού ο Τσιντώτας έβγαλε με το ένα χέρι τη βολίδα του Γιόνσον, στο κόρνερ που ακολούθησε από εκτέλεση του Γκατσίνοβιτς, ο Βίντα επέμεινε στη φάση μετά την πρώτη κεφαλιά και από τις κόντρες ο Κάλενς με κοντινό πλασέ έκανε το 0-3 με την ΑΕΚ να παίρνει το 17ο τέρμα της από στατική φάση φέτος. Η μόνη στιγμή απειλής από τον Ατρόμητο στο πρώτο μέρος ήρθε στο 42′ με σουτ του Βαλένσια που βρήκε σε ετοιμότητα τον Στάνκοβιτς.

Χατ-τρικ του σούπερ Πόνσε και οδοστρωτήρας η ΑΕΚ στο Περιστέρι
Η ΑΕΚ πήγε να εκμεταλλευτεί για ακόμα μια φορά στατική φάση στο 48′ με εκτέλεση κόρνερ του Πήλιου, με τον Κάλενς να μην βρίσκει εστία στο σουτ που επιχείρησε, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα το συρτό σουτ του Τσούμπερ μπλόκαρε εύκολα ο Τσιντώτας. Η Ένωση συνέχιζε να κυριαρχεί και πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα ο Πόνσε, σφράγισε την ολοκληρωτική του εμφάνιση δίνοντας τις κατάλληλες απαντήσεις με χατ-τρικ. Ο Άμραμπατ έφυγε στην κόντρα, προώθησε στον Ρότα, αυτός γύρισε μέσα στην περιοχή, ο Πόνσε νικήθηκε αρχικά στο πλάσε από τον Τσιντώτα, αλλά ο τελευταίος δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα και ο Αργεντινός στο ριμπάουντ έκανε το 0-4 φτάνοντας στο χατ-τρικ!

Η ΑΕΚ δεν σταματούσε με τίποτα κάνοντας το 0-5 στο 67′! Ο Πήλιος με εξαιρετική εκτέλεση κόρνερ έφερε την μπάλα στην περιοχή και ο Γιόνσον με κεφαλιά και με τη βοήθεια του κάθετου δοκαριού βρήκε δίχτυα για το πέμπτο τέρμα της Ένωσης στον περίπατό της στο Περιστέρι. Ο Αλμέιδα προχώρησε σε μαζεμένες αλλαγές, φρεσκάροντας όλη τη μεσοεπιθετική του γραμμή όπως το συνηθίζει, με τον Ατρόμητο να φτάνει κοντά στο γκολ της τιμής στο 73′ αλλά ο Στάνκοβιτς ήταν σε ετοιμότητα στην κεφαλιά του Αντζιέλσκι. Η Ένωση, με διαδικαστικά τα τελευταία λεπτά, συνέχισε να παίζει επιθετικά ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με ένα σουτ του Αραούχο στο 88′ που πέρασε ψηλά άουτ. Με πρόβλημα τραυματισμού τελείωσε το ματς ο Ρότα καθώς ο Αλμέιδα είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του.

MVP: Ο Εσέκιελ Πόνσε έδωσε τις απαντήσεις του και με το χατ-τρικ που σημείωσε έβαλε τέλος στην αφλογιστία του.

Στο ύψος τους: Φανταστικός ο Γιόνσον στον άξονα έκανε όλες τις δουλειές και σκόραρε, εξαιρετικό ματς του Πήλιου αριστερά με δύο ασίστ και επιδραστικός ο Γκατσίνοβιτς με συμμετοχή επίσης στα γκολ.

πηγή