Έγκλημα στη Χαλκίδα – Ποιό το παρελθόν δράστιδος και θύματος – Τί υποστήριξε ο πατέρας της 39χρονης

Μυστήριο επικρατεί γύρω από τους λόγους για τους οποίους η 39χρονη στη Χαλκίδα το πρωί του Σαββάτου σκότωσε με δεκάδες μαχαιριές τον 43χρονο ξυλουργό.

Με την πλευρά του θύματος να υποστηρίζει τα περί εμμονής της 39χρονης με τον 43χρονο, να λέει ότι ποτέ δεν υπήρξε μεταξύ τους σχέση και ότι ο άτυχος ξυλουργός είχε επισκεφθεί ακόμη και δικηγόρο για να κινηθεί νομικά εναντίον της, η πλευρά της 39χρονης προβάλλει έναν νέο ισχυρισμό.

Συγκεκριμένα ο πατέρας της 39χρονης μιλώντας στην κάμερα του Star υποστήριξε ότι η κόρη του είχε πέσει θύμα βιασμού -πριν παντρευτεί- από τον 43χρονο μετά από ένα γλέντι στο σπίτι της. Υποστηρίζει δε ότι αυτό το είχε μάθει ο γαμπρός του, υπονοώντας μάλιστα ότι η κόρη του είχε πέσει θύμα σωματικής κακοποίησης από τον άνδρα της όταν το έμαθε και ότι αντιμετώπιζε προβλήματα στο γάμο της και ακόμη και οι ίδιοι είχαν δει τα σημάδια κακοποίησης στο πρόσωπό της. Ωστόσο όπως είπε το ζευγάρι δεν ήθελε να χωρίσει ενώ όταν τους είχαν πει για το περιστατικό του βιασμού, χωρίς να κατονομάσουν τον δράστη, ο γαμπρός του είχε πει ότι αν δεν είχε τα παιδιά θα είχε σκοτώσει ο ίδιος τον βιαστή της συζύγου του.

«Βλέπαμε πράγματα που δε μας άρεσαν. Βλέπαμε την κόρη μας να κακοποιείται, να απομονώνεται, δε σήκωνε τα τηλέφωνα, δεν ασχολιόταν με το σπίτι της, όπως έκανε στο παρελθόν. Ανησυχήσαμε. Μας είχε πει μια κουβέντα για διαζύγιο, αλλά ούτε ο ένας, ούτε ο άλλος το ήθελε», είπε ο πατέρας της 39χρονης περιγράφοντας την κατάσταση της κόρης του τα τελευταί χρόνια.

«Ψάξαμε να βρούμε το πρόβλημα και μας ομολόγησε ότι πριν τον γάμο της είχε πέσει θύμα βιασμού από το θύμα, μια βραδιά σε ένα γλέντι στο σπίτι. Δεν το είχε πει σε κανέναν, δεν το είχε καταγγείλει. Μας είπε επίσης ότι τα τελευταία χρόνια το θύμα διέδιδε στο χωριό ότι είχαν ερωτικές σχέσεις. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να επηρεαστεί ο γαμπρός μας και να αντιδρά βίαια. Την είχαμε δει με σημάδια στο μάτι», πρόσθεσε.

«Σε μια συζήτηση ο γαμπρός μου, μού είχε πει ότι αν δεν είχε παιδιά θα σκότωνε τον 43χρονο. Εγώ τον γνώριζα, αλλά δεν ήξερα ότι είναι εκείνος με τον οποίο είχαν πρόβλημα η κόρη και ο γαμπρός μου. Υπάρχει ένα θύμα, είναι τραγικό, έχουν τη συμπόνια μου», είπε ο πατέρας της 39χρονης δράστιδας της δολοφονίας.

Χαλκίδα: Τελείως διαφορετική εικόνα από την πλευρά του θύματος
Όσον αφορά την πλευρά του θύματος, ο αδελφός του αναφέρει στην ΕΡΤ ότι ο 43χρονος είχε εκμυστηρευτεί την παρενόχληση από την δράστιδα και διαψεύδει οποιαδήποτε ρομαντική σχέση μεταξύ τους.

«Μου είχε πει ο αδερφός μου ότι έχω πρόβλημα, με ενοχλεί γιατί νομίζει λέει ότι είχαμε σχέση. Του λέω “έχετε κάτι” και μου λέει τρελός είσαι, και βέβαια όχι. Τον συμβούλευα να το πει στον άντρα της γιατί ήταν φίλοι. Μου είπε ότι το είπε αλλά εκείνος πίστευε τη γυναίκα του και του λέω αδελφέ πήγαινε σε δικηγόρο».

«Ήταν η “λογική”, ακριβώς, αυτή. “Αν δεν σε έχω εγώ, δεν θα σε έχει καμία”. Ακριβώς έτσι μου είχε μεταφερθεί από τον τότε εντολέα μου και τώρα θύμα. Φαίνεται, ότι στο μυαλό της η κυρία δούλεψε ένα σχέδιο, το οποίο εκτέλεσε, μετά από δύο χρόνια», εξήγησε ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος.

Τί υποστηρίζει ο συνήγορος της κατηγορουμένης

«Είναι μια γυναίκα πιεσμένη. Ο ψυχικός της κόσμος έχει καταρρεύσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Είναι μια καλή και φιλήσυχη γυναίκα και όπως αντιλαμβάνεστε, κάτι έγινε για να υπάρξει τέτοια εξέλιξη», είπε στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ο Θέμης Κωντσιλίδης, δικηγόρος της 39χρονης που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον 43χρονο στην Χαλκίδα.

«Δεν ήταν εμμονική με το θύμα, σιγά σιγά φαίνεται η αλήθεια», είπε ο συνήγρος της δράστιδος.

Όπως σημείωσε, «Ακούστηκαν φήμες για βιασμό, είναι σκληρή η λέξη αυτή. Υπήρχε ένα περιστατικό πριν από 15 χρόνια, δεν ξέρω πόσοι το γνώριζαν, πιθανώς να ήταν 2-3 άτομα, ήταν πολύ λίγα. Αυτό το περιστατικό ήταν μεταξύ θύματος και θύτη. Υπήρχαν διάφορα γεγονότα, λόγω των οποίων δεν μπορούσε να ηρεμήσει αυτή η γυναίκα. Είχε φτιάξει την ζωή της, είχε παιδάκια, αλλά δεν ήταν καλά. Υπάρχουν πράγματα που δεν την άφηναν να ηρεμήσει».

«Υπάρχει ένα φονικό, σκοτώθηκε ένας άνθρωπος, προσπαθείτε κι εσείς να ενώσετε τα κομμάτια και τις πληροφορίες. Δεν προκύπτει αυτό που ισχυρίζεται η πλευρά της οικογένειας του θύματος ότι σχεδίαζε δύο χρόνια την πράξη της», υποστήριξε ο κ. Κωντσιλίδης.

Ερωτηθείς από τον Γιώργο Παπαδάκη και την Μαρία Αναστασοπούλου, ο συνήγορος της 39χρονης είπε ότι η γυναίκα «έχει καταλάβει την πράξη της. Είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση από προχθές. Είναι πάρα πολύ εύθραυστη κοπέλα. Ο ψυχικός κόσμος της έχει καταρρεύσει εδώ και χρόνια».

Σχετικά με τον σύζυγο της δράστιδος, ο δικηγόρος της είπε ότι «με το θύμα ήταν από το ίδιο χωριό, έχουν μεγαλώσει μαζί. Ο σύζυγος την στηρίζει την 39χρονη, έχουν μια εξαιρετική σχέση».

πηγή