Στη Χαλκίδα η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Π.Ε.Δ Στερεάς Ελλάδας

Στην τελευταία συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ) Στερεάς Ελλάδας, που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2024, στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων, παρευρέθηκε η Δήμαρχος Χαλκιδέων και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ Έλενα Βάκα.
Το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024, τα μέλη της Π.Ε.Δ φιλοξενήθηκαν στον Δήμο Χαλκιδέων και έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, την οποία ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ.κ Χρυσόστομος, ο οποίος ευχήθηκε οι λέξεις που είχε πάνω η πίτα, όπως ενότητα και συνεργασία, να διέπουν πάντα τις δράσεις και το έργο των αυτοδιοικητικών.


Τον λόγο πήραν ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ, Δήμαρχος Καρπενήσιου Νίκος Σουλιώτης και ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, οι οποίοι αναφέρθηκαν στην άριστη συνεργασία μεταξύ των Δήμων, μελών της Ένωσης και τις άρρηκτες σχέσεις συνεργασίας και αλληλεγγύης που έχουν δημιουργηθεί ανάμεσα στους Δήμους και με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας.
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η Δήμαρχος Χαλκιδέων Έλενα Βάκα, η οποία καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στην Χαλκίδα, με το βίντεο τουριστικής προβολής του Δήμου «See you in Chalkis – Θα σε δω στη Χαλκίδα», τονίζοντας τις ομορφιές, την ιστορική σπουδαιότητα, την πολιτιστική αξία και τις ιδιαιτερότητες του Δήμου Χαλκίδεων, που τον καθιστούν ιδανικό τόπο για να ζει κανείς. «Τα χρόνια που έρχονται έχουμε να αντιμετωπίσουμε μεγάλες προκλήσεις στην αυτοδιοίκηση. Πολιτική Προστασία, ύδρευση και αποχέτευση, ενεργειακό κόστος διαχείριση απορριμμάτων. Στην Π.Ε.Δ όμως έχουμε μάθει να έχουμε τη σχέση ακριβώς, όπως την αποκάλεσε ο Σεβασμιώτατος, συμπληρωματική και έτσι οφείλουμε να συνεχίσουμε.», ανέφερε μεταξύ άλλων η Δήμαρχος.


Στη συνέχεια, τιμήθηκαν μέλη της Π.Ε.Δ, οι οποίοι δεν θα συνεχίσουν στο αυτοδιοικητικό ταξίδι, μοιράστηκαν τα κομμάτια της Βασιλόπιτας, προσφέρθηκαν αναμνηστικά δώρα, με τοπικά προϊόντα από τον Δήμο Χαλκιδέων και πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Πολεμικό Μουσείο Χαλκίδας και στην παραλία Χαλκίδας, όπου ακολούθησε γεύμα.