Μαρουσάκης: Καλοκαίρι μέχρι το Σάββατο και μετά επιστροφή χειμώνα – Κυριακή αλλάζει ο καιρός

Ανοιξιάτικος θα είναι ο καιρός σήμερα, Τετάρτη, καθώς θα έχει ηλιοφάνεια στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, από την Κυριακή και στην συνέχεια το σκηνικό του καιρού θα αλλάξει, καθώς θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες στα δυτικά τμήματα της χώρας, ενώ στην συνέχεια θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές.

Σήμερα η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει για άλλο ένα 24ωρο, με κάποιες κατά τόπους συννεφιές, οι οποίες προς το νοτιοανατολικό Αιγαίο δεν αποκλείεται να φέρουν και κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι θα επιμείνουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις με μέτριες και ισχυρές εντάσεις. Ο υδράργυρος θα επιμείνει σε υψηλές τιμές, καθώς αργά το μεσημέρι οι θερμοκρασίες θα φτάσουν τους 20-23 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική αναμένεται αίθριος ο καιρός με ηλιοφάνεια και λίγες αραιές συννεφιές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις με μέτριες και τοπικά ισχυρές εντάσεις. Ο υδράργυρος θα αγγίξει τους 20-22 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο, καθώς θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με κάποιες αραιές συννεφιές στο μεγαλύτερο τμήμα της ημέρας. Οι άνεμοι δεν θα προβληματίσουν καθώς θα πνέουν με ένταση 3-4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα φτάσει τους 20 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Χαλάει ο καιρός την Κυριακή με βροχές και πτώση της θερμοκρασίας
Αύριο (8/2) θα σημειωθούν κάποιες βροχές στα δυτικά και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, με τα φαινόμενα την Παρασκευή (9/2) να είναι λίγο πιο έντονα, χωρίς όμως να προβληματίσουν ιδιαίτερα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Το Σάββατο (9/2) ο καιρός θα είναι αίθριος, με πολύ καλές θερμοκρασίες, ενώ από την Κυριακή (10/2) και κυρίως την Δευτέρα (11/2), θα αλλάξει άρδην το σκηνικό του καιρού, καθώς κακοκαιρία θα πλήξει τη χώρα, με βοριάδες, πτώση της θερμοκρασίας, και με αρκετές βροχές κυρίως στα δυτικά και νοτιοανατολικά, αλλά με τα φαινόμενα να επεκτείνονται και στην υπόλοιπη χώρα.