Μάχη στον ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και για την εκλογή προέδρου του Συνεδρίου – Επικράτησε ο εκλεκτός Κασσελάκη με στήριξη Παππά

Νέες ομαδοποιήσεις και μετακινήσεις καταγράφηκαν στη συνεδρίαση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου (ΚΟΕΣ) του ΣΥΡΙΖΑ μέσω της εκλογής του Πάνου Ρήγα ως προέδρου του σώματος.

Η ψηφοφορία στην ΚΟΕΣ σφράγισε και με δημοκρατικό στίγμα την οριστική μετακίνηση του Νίκου Παππά στο στρατόπεδο των «νεοπροεδρικών».

Η επιρροή του στους εσωκομματικούς συσχετισμούς αποτυπώθηκε στην ψηφοφορία, κατά την οποία, μάλιστα, ο Πάνος Ρήγας από τους «νεοπροεδρικούς» είχε απέναντί του τον Νίκο Μαδεμλή, άνθρωπο του Νίκου Παππά. Ο Ν. Παππάς όμως, φαίνεται ότι στάθηκε στο πλευρό του Π. Ρήγα, εγκαταλείποντας τους Νίκο Μαδεμλή και Χρήστο Σπίρτζη.

Έτσι, το τελικό σκορ «έγραψε» 24-14 υπέρ του κ. Ρήγα, ενώ με την πλευρά των «νεοπροεδρικών» βρέθηκε και ο Κώστας Ζαχαριάδης.

Η πλευρά Τεμπονέρα πρότεινε τον Χάρη Τσιόκα, ωστόσο και αυτοί στο τέλος συντάχθηκαν με την πλευρά Σπίρτζη.

«Έπεσε» το zoom
Η συνεδρίαση πήρε δραματική διάσταση όταν έπεσε… το zoom, με αποτέλεσμα στο ενδιάμεσο να γίνουν τα απαραίτητα τηλεφωνήματα στα μέλη της ΚΟΕΣ.

Το κλίμα πολώθηκε, με αποτέλεσμα το σήμα Παππά υπέρ του Πάνου Ρήγα να συσπειρώσει ένα 30% στην υποψηφιότητα του κ. Μαδεμλή, ο οποίος θεωρείται άνθρωπος του Νίκου Παππά.

Σχολιάζοντας το νέο συσχετισμό, στελέχη σημείωναν ότι ο κ. Μαδεμλής θα μπορούσε να εκφράσει τη διεύρυνση που ευαγγελίζεται και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο, όπως σημείωναν, κυριάρχησαν οι ομαδοποιήσεις προκειμένου να ελεγχθεί το Συνέδριο από την πλευρά των «νεοπροεδρικών».