Συγκέντρωση στις 11 το πρωί, στο Νοσοκομείο Χαλκίδας – Ο Ιατρικός Σύλλογος στηρίζει τον αγώνα

Με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Εύβοιας δηλώνει την στήριξή του στον αγώνα των συναδέλφων τους στις μονάδες υγείας του νομού και συμμετέχει στη σημερινή κινητοποίηση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Στηρίζουμε τους συναδέλφους που απεργούν στις 22 Φεβρουαρίου λόγω της υποχρηματοδότησης, της υποστελέχωσης των Μονάδων Υγείας του Νομού μας (Νοσοκομείων- Κέντρων Υγείας) και της πρακτΙΚής των μετακινήσεων και ” εντέλλεσθε”(Αναισθησιολόγων του Γ.Ν.Χ. στη Λαμία και των Γενικών Ιατρών στη Σκύρο).
Υπάρχει κύμα μαζικών αποχωρήσεων από το Ε.Σ.Υ., λόγω συνταξιοδότησης, εργασιακής ανασφάλειας, δυσχερών συνθηκών εργασίας, χαμηλών μισθών και του εμπαιγμού των εργαζομένων.
Τα επείγοντα και ολες οι κλινικές λειτουργούν στο όριο ασφαλείας και κάτω από αυτό. Αναισθησιολόγοι, νοσηλευτές καταρρέουν από την υπερεργασία/κόπωση.Δυστυχώς το μεγάλο κύμα φυγής ειδικευόμενων και ειδικευμένων συνεχίζεται.
Το 30% των Χειρουργικών αιθουσών είναι κλειστό. Τα κενά για τις θέσεις των Ιατρών είναι 6.500 και αντίστοιχα για τους νοσηλευτές/λοιπό προσωπικό 20.000.Είναι αδύνατον πρακτικά, να λειτουργήσει η πρόταση: “των επί πληρωμή απογευματινών χειρουργείων ‘Φ , που είναι ντροπή προς τους ασφαλισμένους που για χρόνια πληρώνουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές για την δημόσια υγεία.
Ο Δημόσιος Τομέας υγείας είναι ανεκτίμητος, αναντικατάστατος και πρέπει να διαφυλαχθεί και να ενισχυθεί.
Συγκέντρωση των εργαζομένων στο τομέα της Υγείας στις 22-2 2024 στο Γ.Ν.Χαλκίδας στις 11:00π.μ.