Βουλή: Ψηφίστηκαν κατά πλειοψηφία οι Ποινικοί Κώδικες

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν από την Ολομέλεια της Βουλής οι νέοι Ποινικοί Κώδικες που εισηγήθηκαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης και ο υφυπουργός Γιάννης Μπουγας και αυστηροποιούν τις ποινές για την βαριά εγκληματικότητα διορθώνοντας.

Επι της αρχής υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισε η ΝΔ ενώ καταψήφισαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ο κ. Φλωρίδης κλείνοντας τις μαραθώνιες συνεδριάσεις είπε ότι «η ψήφος όλων θα καταγραφεί και η ελληνική κοινωνία θα γνωρίζει την θέση όλων μας» ενώ επανέλαβε πως οι προωθούμενες ρυθμίσεις υπερασπίζονται το συμφέρον της κοινωνίας και των θυμάτων.

«Αξίζει τον κόπο να απευθυνθούμε στην κοινωνία με την άποψη ότι όλοι εμείς έχουμε υποχρεώσεις και οφείλουμε να μην κάνουμε κακό στον συνάνθρωπο μας, στους γείτονες μας ή στους ανθρώπους που συναντούμε στους δρόμους και μας είναι άγνωστοι. Να μην θέτουμε σε κίνδυνο τα περιουσιακά τους στοιχεία. Να σεβόμαστε τα δικαιώματα τους. Με τον τρόπο αυτό θα έχουμε κάνει καλό στην εμπέδωση των θεμελιωδών δικαιωμάτων», είπε ακόμη.