Ενημέρωση για το έργο “Ροβιές – Ήλια” – Δέσμευση να είναι λειτουργικός ο δρόμος το καλοκαίρι του 2025

Ένα από τα κορυφαία έργα οδικής ασφάλειας το οποίο εκτελείται από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, είναι εκείνο της αντιμετώπισης κατολισθητικών φαινομένων στο τμήμα Ροβιές-Ήλια, έργο προϋπολογισμού €12 εκ. χρηματοδοτούμενο από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.


Σκοπός της χτεσινής επίσκεψης στην περιοχή, ήταν βέβαια η αυτοψία στο εν εξελίξει εργοτάξιο που μετά την πρόοδο των εργασιών ξεσκαρώματος εκατοντάδων επικίνδυνων βραχών, προχωράει άμεσα στην φάση κατασκευής των μεγάλων τεχνικών έργων που θα ασφαλίσουν τον κρίσιμο αυτό οδικό άξονα.

Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης:
“Κυρίως όμως, πραγματοποιήσαμε ανοιχτή ενημερωτική συνάντηση με φορείς, επαγγελματίες και συμπολίτες μας, με αντικείμενο τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου, την εξέλιξη και το χρονοδιάγραμμα του.


Η απρόσκοπτη χρηματοδότηση, οι ευνοϊκές καιρικές συνθήκες, ο προσεκτικός σχεδιασμός ο οποίος έχει γίνει μεταξύ των Τεχνικών μας Υπηρεσιών και της Αναδόχου εταιρείας, μας επιτρέπουν και μας υποχρεώνουν να επιταχύνουμε την εκτέλεση των εργασιών, προκειμένου να περιοριστεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η σοβαρή αναστάτωση και δυσλειτουργία που προκαλείται στην τοπική κοινωνία και την ευρύτερη οικονομία.
Το έργο έχει μεν συμβατική προθεσμία ολοκλήρωσης τον Οκτώβρη 2025, δεσμευθήκαμε όμως πως οφείλουμε να ξεπεράσουμε εαυτούς και εμπόδια προκειμένου ο δρόμος να είναι λειτουργικός την τουριστική περίοδο του επόμενου έτους.


Συμφωνήσαμε παράλληλα, ότι πρέπει συλλογικά να εργαστούμε προκειμένου να αναζητήσουμε μέτρα ανακούφισης, όπως η καλύτερη λειτουργία των ακτοπλοϊκών δρομολογίων προς εξυπηρέτηση των συμπολιτών μας και επισκεπτών της περιοχής.
Με μεγάλο σεβασμό και κατανόηση αναγνωρίζουμε τις αρνητικές συνέπειες τις οποίες προκαλεί αναπόφευκτα η διακοπή κυκλοφορίας του κρίσιμου αυτού οδικού άξονα, με ακόμη περισσότερη ευθύνη πρώτα εμείς, αλλά και στο σύνολο της η κοινωνία, εργαζόμαστε προκειμένου να παραδώσουμε το συντομότερο δυνατό το έργο αυτό ζωής στα παιδιά μας!”