Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας 2024 – Οι αποκριάτικες εκδηλώσεις από 7 Μαρτίου έως 10 Μαρτίου

Ο Δήμος Χαλκιδέων, για ακόμη μια χρονιά, διοργανώνει πλήθος αποκριάτικων εκδηλώσεων, για το φετινό «Θαλασσινό Καρναβάλι Χαλκίδας», σε συνεργασία με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε, την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ) Στερεάς Ελλάδας, τον Οργανισμό Λιμένων Ν. Εύβοιας, την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Εύβοιας και τον Εμπορικό Σύλλογο Χαλκίδας, το Σωματείο Καταστηματαρχών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας Εύβοιας «Ο Ξένιος Ζευς» και Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου.

Ακολουθεί το πρόγραμμα των αποκριάτικων εκδηλώσεων, από την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου 2024 έως και την Κυριακή 10 Μαρτίου 2024:

Πέμπτη 7 Μαρτίου 2024 – «ΤσικνοΠέμπτη στη Χαλκίδα»
Τα Μουσικά Σύνολα του Δήμου Χαλκιδέων δίνουν τον ρυθμό της Αποκριάς, ξεσηκώνουν τον κόσμο και σηματοδοτούν την έναρξη του Θαλασσινού Καρναβαλιού Χαλκίδας 2024, σε σημεία της πόλης.
Ώρα 11:00 / πλατεία Δικαστηρίων
Ώρα 13:00 / πλατεία Εμπόρων (Δημοτικής Αγοράς), σε συνεργασία με το Σωματείο Καταστηματαρχών Εστίασης, Αναψυχής και Ψυχαγωγίας «Ξένιος Ζευς» και το Ι.Ε.Κ ΑΚΜΗ, που θα προσφέρουν «κρεατοκεράσματα».
Ώρα 18:00 / Εμπορικό κέντρο-Αβάντων
Ο Σύλλογος Ελληνικής Πολιτιστικής Παράδοσης Χαλκίδας «Τ’ Αλωνάκι» μας προσκαλεί όλους σε ένα γλέντι, με μουσική, χορό και κεράσματα στο Πάρκο Αλωνάκι (Όχης και Κυμαίων) και ώρα έναρξης 18:30.

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024 – «Αρκουδίστικος χορός»
Ο Σύλλογος Κρητών Ν. Ευβοίας «Ο Ψηλορείτης» αναβιώνει το έθιμο του Αρκουδίστικου χορού της Γέργερης του Νομού Ηρακλείου σε κεντρικούς δρόμους της πόλης και δημιουργεί ένα πανδαιμόνιο από κουδούνια, κρητική μουσική, χορό, σκωπτικές μαντινάδες, ρακές και μουτζουρώματα, προσπαθώντας παράλληλα να βοηθήσει τον έρμο τον βοσκό να μαζέψει τα άτακτα τραγιά του. Θα τα καταφέρει;
Σάββατο 9 Μαρτίου 2024 – «Παραδοσιακή Αποκριά» / Ώρα 18:00, πλατεία Αγίου Νικολάου
Σύλλογοι από όλο τον Δήμο Χαλκιδέων, καζάνια με φαγητό, φωτιές, χορός και παραδοσιακή μουσική πλημμυρίζουν την πλατεία Αγίου Νικολάου, καλώντας όλο τον κόσμο να γίνει ένα, σε ένα αξέχαστο παραδοσιακό γλέντι.
Κυριακή 10 Μαρτίου 2024«Τα Γαϊτανάκια του Ευρίπου» / Ώρα 11:30, παραλία Χαλκίδας
Ο αποκριάτικος θεσμός της Χαλκίδας έρχεται για ακόμη μια χρονιά να ενώσει Συλλόγους από όλη την Ελλάδα, σχολεία, ανεξάρτητες ομάδες πολιτών, μικρούς και μεγάλους, στη μεγαλύτερη χορευτική αλυσίδα, 1500 και άνω ατόμων, που καταλήγουν να χορεύουν το δικό μας Ευβοιώτικο Καβοντορίτικο, κατά μήκος της παραλίας Χαλκίδας, διεκδικώντας επάξια μια θέση στη λίστα των ρεκόρ Guiness.
Ακολουθεί νησιώτικο γλέντι με τους Νίκο Οικονομίδη, Κυριακή Σπανού και την ορχήστρα τους.