Μαρουσάκης: Νέα κακοκαιρία από την Τρίτη με βροχές, αφρικανική σκόνη και πτώση της θερμοκρασίας

Το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει από χθες περιοχές της χώρας, θα αρχίσει να μετακινείται προς το Αιγαίο και θα φέρει βροχές και καταιγίδες στην περιοχή, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του OPEN, τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν αργότερα μέσα στη μέρα, όμως μια αστάθεια θα παραμείνει προς τα δυτικότερα τμήματα, ενώ με τη βοήθεια των βοριάδων η θερμοκρασία θα πέσει προς την ανατολική ηπειρωτική χώρα.

Σήμερα, Παρασκευή, από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά θα επιμείνουν οι συννεφιές με λίγες πρόσκαιρες ασθενείς βροχοπτώσεις στα ανατολικά ηπειρωτικά, όμως πιο έντονες θα είναι οι βροχές μέσα στο Αιγαίο και κυρίως στο ανατολικό. Ομως από το μεσημέρι και ύστερα, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να αποχωρούν και θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια. Μέσα στο Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες με ένταση 6-7 μποφόρ, με την θερμοκρασία να κυμαίνεται στην κεντρική και νότια Ελλάδα στους 16-18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην βόρεια και βορειανατολική χώρα δεν θα ξεπεράσει τους 12-14 βαθμούς.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική, υπάρχει μια μικρή πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις, στα ανατολικά και βόρεια τμήματα, ενώ στις υπόλοιπες περιοχές οι συννεφιές θα εναλλάσσονται με την ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι κοντά στα 6 μποφόρ και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 17 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη, θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές κατά περιόδους, με τους ανέμους να πνέουν νοτιοανατολικοί με μέτριες εντάσεις και ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 14 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Νέα κακοκαιρία από την Τρίτη με βροχές, αφρικανική σκόνη και πτώση της θερμοκρασία
Αύριο, Σάββατο, θα σημειωθούν κάποιες πρόσκαιρες τοπικές βροχές στην περιοχή της κεντρικής Μακεδονίας, ενώ στην υπόλοιπη χώρα δεν αναμένεται κάτι το αξιόλογο καιρικά, με την συννεφιά να επικρατεί στα περισσότερα γεωγραφικά διαμερίσματα. Οι βόρειο άνεμοι θα περιοριστούν κυρίως στα νοτιοανατολικά.

Νέες θερμές αέριες μάζες από την κεντρική Μεσόγειο θα έρθουν προς την χώρα μας, από την Κυριακή (10/3) και στην συνέχεια, με συνοδεία δυνατών νοτιάδων, με αποτέλεσμα οι θερμοκρασίες να ανέβουν και πάνω από τους 20 βαθμούς Κελσίου ιδιαίτερα στα ανατολικά ηπειρωτικά, ενώ στην βόρεια Κρήτη ο υδράργυρος αναμένεται να σκαρφαλώσει κοντά στους 23-24 βαθμούς Κελσίου, ενώ την Δευτέρα (11/3), αναμένεται ακόμη μεγαλύτερη άνοδος της Θερμοκρασίας.

Από την Τρίτη (12/3) μέχρι και την Τετάρτη (13/2) αναμένεται να έρθει μια νέα κακοκαιρία από την περιοχή της Ιταλίας, που θα φέρει βροχές, αφρικανική σκόνη, πτώση τις θερμοκρασίας, ενώ θα επικρατήσουν οι νότιοι άνεμοι.

Τέλος, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας θα έχει ήπιο καιρό, χωρίς έντονα φαινόμενα.