Εύκολη συνταγή για σιμιγδαλένιο χαλβά – Χωρίς ζυγαριά

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι εκείνο το γλυκό που γίνεται εύκολα και γρήγορα ενώ είναι το αγαπημένο γλυκό της Καθαράς Δευτέρας και της Σαρακοστής.

Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές παραλλαγές ωστόσο παρακάτω σας παρουσιάζουμε μια εύκολη συνταγή μετρήσιμη σε κούπες. Το τελικό αποτέλεσμα είναι «όνειρο» και θα θέλετε να την κάνετε ξανά και ξανά.

Δείτε τη συνταγή για τον σιμιγδαλένιο χαλβά
Υλικά

1 κούπα ελαιόλαδο
2 κούπες σιμιγδάλι (η μια χοντρό σιμιγδάλι και η άλλο χοντρό)
3 κούπες ζάχαρη
4 κούπες νερό

Για το σιρόπι

1 ξυλάκι κανέλας
5 γαρίφαλα
2 φέτες λεμόνι και 2 πορτοκάλι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τις κούπες με το νερό και τη ζάχαρη μέχρι να βράσουν. Ρίχνουμε ολόκληρες τις φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού και να μπαχαρικά μας .

Ταυτόχρονα, σε ένα άλλο σκεύος ζεσταίνουμε το λάδι, μέχρι να ζεσταθεί (όχι να ζεματίσει) και ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε χωρίς διακοπή, με σταθερές και γρήγορες κινήσεις, μέχρι για να πάρει χρώμα το σιμιγδάλι. Αφού έχει πάρει χρώμα, μετά από περίπου 10 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και με προσοχή ρίχνουμε σταδιακά το σιρόπι που έχουμε φτιάξει.