Βίντεο σοκ από Βαλτιμόρη ‑ Πλοίο έπεσε στη γέφυρα Francis Scott Key προκαλώντας την κατάρρευσή της

Συναγερμός σήμανε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Βαλτιμόρη των ΗΠΑ όταν φορτηγό πλοίο που μετέφερε κοντέινερ χτύπησε έναν από τους πυλώνες γέφυρας με αποτέλεσμα την κατάρρευσή της με τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής να κάνει λόγο για έως και 20 εργάτες που βρίσκονταν στη γέφυρα να έχουν πέσει στον ποταμό Πατάπσκο.

Το υπό σημαία Σιγκαπούρης φορτηγό πλοίο Dali είναι μήκους 300 μέτρων και είχε προορισμό το Κολόμπο της Σρί Λάνκα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα marrinetraffic είχε αποπλεύσει από το Port Breeze στις 6:45 ώρα Ελλάδος.

Δείτε ζωντανή εικόνα από το σημείο:

Δείτε βίντεο με τη στιγμή του ατυχήματος

Η γέφυρα που κατέρρευσε είναι η Francis Scott Key Bridge ενώ το πλοίο που έπεσε πάνω της έχει και αυτό υποστεί ζημιές από την πρόσκρουση στον πυλώνα.

Η εταιρεία Synergy Marine Group που διαχειρίζεται το πλοίο που έπεσε πάνω στη γέφυρα ανακοίνωσε, όπως μεταδίδει το Sky News, ότι όλα τα μέλη του πληρώματός του έχουν καταμετρηθεί προσθέτοντας ότι τη στιγμή της πρόσκρουσης το Dali ήταν υπό τον έλεγχο δύο «πιλότων» (σ.σ. πρόκειται για εργαζόμενους σε λιμάνια που επιβιβάζονται στα πλοία όταν αυτά τα προσεγγίζουν ή αποπλέουν από αυτά).

Δείτε φωτογραφίες που δημοσίευσε χρήστης στο Twitter και δείχνουν τη γέφυρα μετά την κατάρρευση και σκάφη να επιχειρούν κοντά της.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της πυροσβεστικής της Βαλτιμόρης τουλάχιστον ένα από τα οχήματα που ήταν στην γέφυρα τη στιγμή της κατάρρευσης ήταν μεγέθους τρακτέρ.

«Στόχος μας τώρα είναι να σώσουμε τους ανθρώπους αυτούς» πρόσθεσε και διευκρίνισε ότι «υπάρχουν κιβώτια ή καλώδια που κρέμονται από τη γέφυρα» με αποτέλεσμα οι συνθήκες να είναι δύσκολες και τα σωστικά συνεργεία να επιχειρούν με μεγάλη προσοχή.

Δείτε χάρτη με την περιοχή στην οποία σημειώθηκε η κατάρρευση της γέφυρας

Η Francis Scott Key Bridge, η μεγαλύτερη στην περιοχή της Βαλτιμόρης, κατασκευάστηκε το 1977, έχει μήκος 2,6 χλμ. και υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση τη διασχίζουν 11,5 εκατομμύρια οχήματα με το κόστος κατασκευής της να είναι 110 εκατομμύρια δολάρια.

Η γέφυρα αποτελεί μέρος του αυτοκινητόδρομου Ι-95, του βασικού αυτοκινητόδρομου που διατρέχει την ανατολική ακτή των ΗΠΑ από τον βορρά ως τον νότο.

πηγή