InTouch για βασιλιά Κάρολο: «Πάσχει από καρκίνο στο πάγκρεας – Του έχουν δώσει δύο χρόνια ζωής»

Το ιατρικό ανακοινωθέν τον περασμένο Ιανουάριο με το οποίο έγινε γνωστό ότι ο βασιλιάς Κάρολος πάσχει από καρκίνο σόκαρε τη Βρετανία. Τώρα ένα δημοσίευμα του In Touch υποτίθεται ότι αποκαλύπτει το είδος του καρκίνου από τον οποίο πάσχει ο Βρετανός βασιλιά αλλά και τη ζοφερή προβλεψη των γιατρών.

Το βρετανικό παλάτι δεν έχει σχολιάσει κάτι επ’ αυτού.

Ο καρκίνος, σύμφωνα με την ανακοίνωση του παλατιού τον περασμένο Ιανουάριο, εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης στον προστάτη. Ανέφερε ότι έχει αναπτυχθεί σε άλλο σημείο του σώματός του, όχι στον προστάτη, αλλά το Παλάτι δεν αποκάλυψε πού.

Σε πρόσφατο δημοσίευμα του το InTouch, επικαλούμενο πηγές, υποστηρίζει ότι ο καρκίνος βρέθηκε στο πάγκρεας και ότι στον βασιλιά Κάρολο έδωσαν δύο χρόνια ζωής.

«Πολλοί αυλικοί πιστεύουν ότι ο καρκίνος του Καρόλου είναι χειρότερος από ό,τι τον παρουσιάζουν», ανέφερε πηγή. «Ακόμα και πριν από τη διάγνωση, υπήρχαν ανησυχίες για την υγεία του», πρόσθεσε.

Η επιχείρηση Menai Bridge: Προετοιμάζονται για το τέλος του Καρόλου, σύμφωνα με το InTouch
Σύμφωνα με δημοσίευμα του InTouch, ήδη έχουν καθοριστεί σχέδια για την κηδείατου βασιλιά Καρόλου, με την ονομασία «Menai Bridge». Καθώς η μάχη με τον καρκίνο συνεχίζεται, γνώστες του θέματος ανέφεραν στο In Touch ότι τα σχέδια για το τελευταίο αντίο στον Κάρολο είναι ζήτημα προτεραιότητας.

Το δημοσίευμα του InTouch
«Είναι κάτι αρκετά συνηθισμένο μεταξύ των Βρετανών βασιλικών, αλλά στην περίπτωση του Καρόλου η ταχύτητα είναι απαραίτητη», είπε πηγή, η οποία σημειώνει ότι «κάποιοι αυλικοί πιστεύουν ότι ο καρκίνος του Καρόλου είναι χειρότερος από ό,τι τον παρουσιάζουν».

Το δημοσιεύμα του In Touch πάει ένα βήμα παραπέρα και αναφέρει ότι υπάρχουν ήδη τα πρωτόκολλα που θα εφαρμοστούν σε περίπτωση θανάτου του Καρόλου. Αν και η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο για το βρετανικό παλάτι που φροντίζει να έχει σχέδιο για τα πάντα. Η «επιχείρηση Menai Bridge», θα περιλαμβάνει γνωστά πρωτόκολλα, αναφέρει το In Touch. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο αυτό όταν ο Κάρολος φύγει από τη ζωή, η σορός του θα μεταφερθεί από την αίθουσα του θρόνου στο παλάτι του Μπάκιγχαμ στο Γουεστμινστερ. Θα αποδοθούν τιμές και η κηδεία θα πραγματοποιηθεί εννέα ημέρες αργότερα. Κατά πάσα πιθανότητα θα ταφεί στο βασιλικό κοιμητήριο στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Το δημοσίευμα αναφέρει βασικά όλα όσα ακολουθήθηκαν και στην βασίλισσα Ελισάβετ. Το να υπάρχουν σχέδια για την κηδεία ενός βασιλιά πάντως δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο, το ίδιο ίσχυε και για την Ελισάβετ με τα σχέδια για την κηδεία της να ανακυκλώνονται και να δημοσιεύονται στον τύπο επί χρόνια και για πολλά χρόνια πριν πεθάνει.

Ο καρκίνος του Καρόλου, τι υποστηρίζει το In Touch
Ενας άλλος υψηλόβαθμος βασιλικός insider δήλωσε στο In Touch ότι ο βασιλιάς Κάρολος όχι μόνο παλεύει με τον καρκίνο του παγκρέατος αλλά έχει μόλις δύο χρόνια ζωής.

«Ο βασιλιάς Κάρολος είναι πολύ πιο άρρωστος από ό,τι αφήνει να εννοηθεί το παλάτι και απλά δεν είναι σε θέση να διευθύνει την πολυτάραχη οικογένειά του, τα επιχειρηματικά συμφέροντα του στέμματος και να εκπληρώνει τα καθημερινά καθήκοντα της μοναρχίας», αποκάλυψε το μέλος του βασιλικού στενού κύκλου στις αρχές Μαρτίου. «Ο καρκίνος τον τρώει ζωντανό. Είναι πολύ αδύναμος. Η κατάσταση είναι απελπιστική».

Ο ρόλος του πρίγκιπα Γουίλιαμ
Πρόσθετες πηγές φαίνεται να είπαν στο In Touch ότι θα μπορούσαν να παίζουν περισσότερα μεταξύ του βασιλιά Καρόλου και του πρίγκιπα Γουίλιαμ εκτός των θεμάτων υγείας της οικογένειας, καθώς ο βασιλιάς έχει την εντύπωση ότι ο γιος του δεν είναι έτοιμος να πάρει τον θρόνο.

«Ο Κάρολος γνωρίζει τις πιέσεις του να είναι μονάρχης και απλά δεν είναι σίγουρος ότι ο Γουίλιαμ είναι έτοιμος να πάρει τη θέση του», αποκάλυψε τρίτη πηγή, υποστηρίζοντας ότι ο Γουίλιαμ «αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει μια καταστροφή στις δημόσιες σχέσεις. Φαίνεται πρόωρο και μπορεί να υπάρξουν συνέπειες».

Το δημοσίευμα καταλήγει, παραθέτοντας δηλώσεις από τις αρχές Μαρτίου, γυναίκας που εργάζεται για το Παλάτι. «Στο παρασκήνιο, η Καμίλα αηδιάζει από την αδυναμία του βασιλιά και του παρέχει ελάχιστη βοήθεια καθώς παλεύει με τον θανατηφόρο καρκίνο του. Ο Γουίλιαμ δεν είναι σε θέση να επωμιστεί μόνος του τα βάρη της μοναρχίας».

Το κατά πόσον το δημοσίευμα του In Touch ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα ελέγχεται,πόσο μάλλον αν λάβει κανείς υπόψη ότι κάποιος από το παλάτι πολύ δύσκολα θα διέρρεε πληροφορίες που αφορούν τέτοια δεδομένα για τον βασιλιά.

Ο ίδιος ο Κάρολος από την αρχή ήταν ανοιχτός και αποκάλυψε επακριβώς το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει. Αρχικά υπεβλήθη σε εγχείρηση προστάτη και στη συνέχεια επικοινώνησε ότι πάσχει από κάποια μορφή καρκίνου χωρίς να θέλει να μπει σε περαιτέρω λεπτομέρειες. Ηδη το ότι μοιράστηκε όλες αυτές τις πληροφορίες ήταν πέραν των συνηθισμένων για το παλάτι και θεωρήθηκε μια γενναία κίνηση.

Ο βασιλιάς Κάρολος, πάντως, σήμερα Κυριακή αναμένεται να δώσει το «παρών» στην πασχαλινή λειτουργία, έχοντας στο πλευρό του την βασίλισσα Καμίλα και μέλη της βασιλικής οικογένειας. Προ ημερών, στο διάγγελμά του για την Μεγάλη Πέμπτη των Καθολικών, δήλωσε ότι υπηρετεί το έθνος και μίλησε για την «ιδιαίτερη προσευχή» του αυτό το Πάσχα.