Τα παράδοξα της κάλπης στην Τουρκία: Ο αστροναύτης, ο «βασιλιάς», τα φορεία και το ψηφοδέλτιο του…1 μέτρου

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην Τουρκία και οι κάτοικοι της χώρας συρρέουν στις κάλπες που έχουν στηθεί προκειμένου να αναδείξουν τους νέους τους δημάρχους.

Οι κάλπες άνοιξαν στις ανατολικές επαρχίες στις 7:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 16:00, ενώ στις δυτικές επαρχίες η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 8:00 το πρωί έως τις 17:00. Το ενδιαφέρον της σημερινής αναμέτρησης στρέφεται στη μάχη για τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης, όπου αναμετρώνται ο νυν δήμαρχος Εκρέμ Ιμάμογλου και ο εκλεκτός του προέδρου Ερντογάν, Μουράτ Κουρούμ.

Στις κάλπες των δημοτικών εκλογών προσέρχονται από το πρωί περίπου 61,5 εκατομμύρια Τούρκοι ψηφοφόροι για να εκλέξουν 1.393 δημάρχους και χιλιάδες μέλη δημοτικών συμβουλίων καθώς και τοπικούς άρχοντες δημοτικών διαμερισμάτων και χωριών.

Τα παράδοξα στις κάλπες των δημοτικών εκλογών
Όπως συμβαίνει συχνά σε εκλογικές αναμετρήσεις, έτσι και σήμερα δεν έλειψαν και οι εκκεντρικές παρουσίες. Ψηφοφόροι με ιδιαίτερες ενδυμασίες που έσπευσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα τράβηξαν τα βλέμματα, ενώ εντύπωση προκάλεσε και το μήκος του ψηφοδελτίου για τον μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης.

Σύμφωνα με το τουρκικό site Duvar, έχει μήκος σχεδόν ένα μέτρο! Η Κωνσταντινούπολη διαθέτει το μεγαλύτερο ψηφοδέλτιο της χώρας, το οποίο χωράει 22 πολιτικά κόμματα και 27 ανεξάρτητους υποψηφίους για την ψηφοφορία του μητροπολιτικού δήμου.

Ηλικιωμένοι έσπευσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα μέχρι και σε φορεία.