Επιστολή διαμαρτυρίας του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν.Αρτάκης – Διώχνουν “πρωτάκια” για να μην δημιουργηθούν δύο τμήματα

Επιστολή διαμαρτυρίας έστειλε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αρτάκης, για αρχή στους αρμόδιους για το πρόβλημα των νέων εγγραφών της Α τάξης.

Ακολουθεί η επιστολή:

Κύριοι,
Οι νέες εγγραφές της A τάξης του σχολείου μας ανέρχονται σε 27. Βάσει αυτού, θα πρέπει να υπάρξουν 2 διαφορετικά τμήματα και όχι όπως ενημερωθήκαμε, να διωχθούν 2 παιδιά και να φοιτήσουν σε όμορο σχολείο, προκειμένου να δημιουργηθεί ένα τμήμα των 25 μαθητών. Εφόσον τα παιδιά που εγγράφηκαν ανήκουν στα όρια του σχολείου μας, πρέπει το τμήμα να χωριστεί.
Εξάλλου, είναι κοινή λογική και το επιβεβαιώνουν και οι δάσκαλοι, ότι ειδικά η πρώτη τάξη είναι μια δύσκολη τάξη για να τη διαχειριστεί ένας δάσκαλος όταν έχει πολλά παιδιά. Επειδή τα τελευταία χρόνια παρατηρούνται όλο και περισσότερα παιδάκια που έχουν μαθησιακές διαταραχές, υπερκινητικότητα κλπ, είναι ένας ακόμη λόγος που πρέπει το τμήμα να χωριστεί και να τοποθετηθεί ο αντίστοιχος δάσκαλος. Ακόμα κι αν δεν υπάρχει επίσημη διάγνωση, αυτό το φαινόμενο αναμφίβολα υφίσταται.
Τέλος, επειδή το σχολείο μας έχει περιορισμένα όρια (σε σχέση με άλλα σχολεία) θεωρούμε απαραίτητο να εξετάσετε τη διεύρυνση των ορίων του, καθώς γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχει δυνατότητες να φιλοξενήσει περισσότερα παιδιά.
Ζούμε σε μια εποχή μου μας μιλάνε για ανάπτυξη. Πρέπει λοιπόν η εξέλιξη των σχολείων (αλλά γενικότερα και της ζωή μας) να ανταποκρίνεται στις ανάγκες και συνθήκες που δημιουργούνται. Διαφορετικά, αν υποβαθμίζεται το σχολείο, για ποια ανάπτυξη μιλάμε;
Με την προσδοκία ότι θα λάβετε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ποιοτική εκπαίδευση των παιδιών μας, αναμένουμε άμεσα τις ενέργειές σας.