Μητσοτάκης: Στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις ευρωεκλογές

Φρέντι Μπελέρης και Ελεονώρα Μελέτη είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τη Νέα Δημοκρατία. Τα ονόματα τους ανακοινώθηκαν στην ειδική εκδήλωση που πραγματοποίησε η Νέα Δημοκρατία για την παρουσίαση του ψηφοδέλτιου για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ανάμεσα στους 42 υποψήφιους ευρωβουλευτές της ΝΔ είναι επίσης οι ολυμπιονίκες Πύρρος Δήμας και Βούλα Πατουλίδου, οι δημοσιογράφοι Γιώργος Αυτιάς, Γιώργος Μουρούτης και Νίκος Στέφος, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας, η Εφη Χριστοφιλοπούλου κ.α.

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του κάλεσε τους πολίτες να δώσουν μήνυμα σταθερότητας και συνέχειας στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης απευθυνόμενος στα στελέχη της ΝΔ είπε ότι «πρέπει να πάρουμε τις ευρωεκλογές στα σοβαρά και να ξορκίσουμε τη χαλαρή ψήφο». «Στα 50 χρόνια της ΝΔ πρέπει να κάνουμε δώρο στην παράταξη μας μια ακόμα μεγάλη νίκη» είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και τόνισε: «Ακούω πολλούς να λένε «θέλω να στείλω μήνυμα». Σηκώνω το γάντι και απαντώ: στείλτε μήνυμα σταθερότητας στις εκλογές».

Όσον αφορά το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ είπε ότι αυτό εξηγεί γιατί η ΝΔ είναι το μεγαλύτερο κόμμα στην Ελλάδα και σε ολόκληρη την Ευρώπη. «Η ΝΔ είναι μια μεγάλη κοίτη που συνενώνει όλες τις δυνάμεις του ελληνισμού» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Δείτε την εκδήλωση:

Εκδήλωση για την παρουσίαση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις Ευρωεκλογές

«Η επόμενη ευρωβουλή θα αντιμετωπίσει πολλές και μεγάλες προκλήσεις και γι’ αυτό η ΝΔ πρέπει να είναι ισχυρή την επόμενη των εκλογών. Το 2024 δεν είναι 2019, τα πράγματα έχουν δυσκολέψει πολύ» υποστήριξε επίσης ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στις γεωπολιτικές εντάσεις, το μεταναστευτικό κ.ο.κ.

Προσθεσε επίσης ότι το μεγάλο στοίχημα της επόμενης περιόδου στην Ευρώπη είναι η χρηματοδότηση της αμυντικής πολιτικής αλλά και η αναθεώρηση της ΚΑΠ. «Ποιος θα δώσει στην Ευρωβουλή αυτές τις κρίσιμες μάχες? Πρέπει να είναι η ισχυρή ΝΔ» σημείωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφερόμενος στα κόμματα της αντιπολίτευσης είπε ότι «το σύνθημα να πέσει ο Μητσοτάκης δεν συνιστά πολιτική πρόταση».

Ο πρωθυπουργός στην ομιλία ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η Ελλάδα ξαναβρίσκεται στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων και αυτό οφείλουμε να το κατοχυρώσουμε και να το ενισχύσουμε.

Ποιον και ποιους θέλουμε ισχυρό να πάει στην Ευρώπη να διαπραγματευτεί το νέο Ταμείο Ανάκαμψης; Θα ανοίξει η συζήτηση αν αυτό το εργαλείο πρέπει να αποκτήσει μόνιμα χαρακτηριστικά.

Η Ευρώπη δοκιμάζεται, έχουμε νέα κρίση στη Μέση Ανατολή. Κοινή χρηματοδότηση της άμυνας έχει ανοίξει η συζήτηση. Πρωτοβουλία για κοινή χρηματοδότηση αμυντικών δαπανών από τον αμυντικό προϋπολογισμό. Δεν αρκεί εμείς ως κράτη μέλη να χρηματοδοτούμε τη δική μας μόνο ανεξάρτητη άμυνα, πρέπει να κινητοποιήσουμε και ανεξάρτητους πόρους για μια Ευρώπη που αλλάζει.

Δεν ήμασταν εμείς η πολιτική οικογένεια που εισηγήθηκε μια πράσινη μετάβαση στον αγροτικό τομέα που τρέχει με τέτοια ταχύτητα. Εμείς είπαμε, “ώπα, μήπως πρέπει να πάμε πιο αργά;».

Ισχυρή ΝΔ που θα προκύψει από το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου.

Το δημογραφικό πρέπει να αντιμετωπιστεί με πιο συνεκτικές ευρωπαϊκές πολιτικές που θα πλαισιώνουν αυτά που εμείς κάνουμε στην πατρίδα μας.

Η ΝΔ πρέπει στις 9 Ιουνίου να είναι ισχυρή. Στις ευρωεκλογές δεν ψηφίζουμε μόνο για την Ελλάδα στην Ευρώπη, είναι μια εθνική κάλπη με πολιτικό αντίκτυπο και στην εσωτερική πολιτική κατάσταση. Όσο πιο ισχυρή είναι η ΝΔ στις 9 Ιουνίου, τόσο πιο σταθερή θα είναι η χώρα και πιο γρήγορα και τολμηρά θα μπορούμε να προχωρήσουμε τις μεγάλες αλλαγές που μας δώσατε την εντολή τον Ιούνιο του 2023.

Έχουμε εκπροσώπηση από 111 χώρες στην επιστολική ψήφο. Μια μεγάλη παρακαταθήκη δημοκρατικής μεταρρύθμισης.

Όλα αυτά τα έχουμε κάνει σε 9 μήνες, φανταστείτε πόσα θα κάνουμε σε 4 χρόνια, όταν οι πολίτες στείλουν μήνυμα σταθερότητας στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου.

Από την άλλη μεριά φαίνεται να υπάρχει μια εμμονή: να πέσει ο Μητσοτάκης. Αυτό δεν συνιστά πολιτική πρόταση, ούτε εναλλακτική διακυβέρνησης και πρόταση για το μέλλον της Ευρώπης

Να πάρουμε τις ευρωεκλογές πολύ στα σοβαρά. Να ξορκίσουμε τη χαλαρή ψήφο. Να πούμε σε δυσαρεστημένους συμπολίτες μας ότι πρέπει να δουν τη μεγάλη εικόνα, ιδίως σε μια εποχή που γίνονται όλα και πιο δύσκολα. Η Ελλάδα έχει καταφέρει και έχει κατοχυρώσει να είναι πόλος σταθερότητας.

Δείτε τη μεγάλη εικόνα, να κινητοποιήσουμε και να συσπειρώσουμε τον κόσμο μας, εξηγώντας γιατί η μεγάλη νίκη της ΝΔ έχει τόσο μεγάλη σημασία.

Οι ευρωεκλογές είναι η τελευταία εθνική κάλπη πριν τις εκλογές του 2027.

Εγώ στην πρώτη γραμμή να γυρνάω την Ελλάδα όπως ξέρω καλά να το κάνω. Το βράδυ της 9ης Ιουνίου να πετύχουμε ακόμα μια μεγάλη νίκη».

Η ανακοίνωση για τον Φρέντι Μπελέρη

Την εκδήλωση στο Ωδείο Αθηνών παρουσίασε η Αριστοτελία Πελώνη. «Ο Φρέντι Μπελέρης δεν μπορεί να κάνει προεκλογική εκστρατεία. Όμως η υποψηφιότητά του είναι μια υποψηφιότητα με πολύ βαρύ συμβολισμό» υπογράμμισε η Αριστοτελία Πελώνη με τους παριστάμενους να σηκώνονται όρθιοι και να καταχειροκροτούν τον φυλακισμένο δήμαρχο Χιμάρας.

Η ανακοίνωση για τον Φρέντι Μπελέρη

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε ο Λεονάρδος Μπελέρης, αδερφός του εκλεγμένου δήμαρχου Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη που παραμένει στις αλβανικές φυλακές και θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ.

Ο εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας, σε δήλωσή του στο protothema.gr, ευχαρίστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την αμέριστη στήριξη που του προσέφερε όλους αυτούς τους μήνες, προσθέτοντας πως «η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική. Είναι μάχη για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία, οι κανόνες των οποίων πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους. Είναι μάχη για τις αξίες που πρεσβεύει η Δύση και η Ευρώπη και οι οποίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όσους θέλουν να ενταχθούν στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια. Είναι μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού, την Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας».

Αναλυτικά η δήλωσή του Φρέντι Μπελέρη

«Αγαπητοί συμπατριώτες μου,

Σήμερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μου προσέφερε τη δυνατότητα να διεκδικήσω την ψήφο του ελληνικού λαού στις ευρωεκλογές του Ιουνίου 2024. Τον ευχαριστώ για αυτό αλλά πρωτίστως τον ευχαριστώ για την αμέριστη στήριξη που μου προσέφερε όλους αυτούς τους μήνες που βρίσκομαι φυλακισμένος.

Η μάχη που δίνω δεν είναι προσωπική. Είναι μάχη για το κράτος δικαίου και τη Δημοκρατία, οι κανόνες των οποίων πρέπει να γίνονται σεβαστοί από όλους. Είναι μάχη για τις αξίες που πρεσβεύει η Δύση και η Ευρώπη και οι οποίες πρέπει να γίνονται σεβαστές από όσους θέλουν να ενταχθούν στη μεγάλη Ευρωπαϊκή οικογένεια. Είναι μάχη για το πιο ταλαιπωρημένο και αδικημένο κομμάτι του ελληνισμού, την Ελληνική μειονότητα της Αλβανίας. Τα αδέρφια μου που μετά από δεκαετίες καταπίεσης θέλουν και δικαιούνται να ζουν ελεύθερα και ειρηνικά, χωρίς φόβο, σε έναν τόπο που σέβεται τα δικαιώματα, την τιμή και τις περιουσίες τους.

Καλώ κάθε Ελληνίδα και Έλληνα να στηρίξει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, να στηρίξει τον Πρωθυπουργό που χτίζει με αποφασιστικότητα και μεθοδικότητα μια ισχυρή και περήφανη Ελλάδα, τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Η ομιλία του Πύρρου Δήμα

Συγκινητική ήταν ομιλία του Πύρρου Δήμα «Δώστε μου τη δύναμη οπως σήκωνα τα βάρη για την Ελλάδα να αγωνιστώ για το παρόν και το μέλλον των παιδιων μας» είπε ο ολυμπιονίκης και πρόσθεσε: Για τα αδερφια μας στη Βόρειο Ηπειρο, θα τα δώσουμε όλα».

Απευθυνόμενος στον γιο του Φρέντι Μπελέρη, Πέτρο ο Πύρρος Δήμας του είπε: «Πέτρο, ο μπαμπάς θα δικαιωθεί».

O Βασίλης Κοντοζαμάνης είπε κατά την ανακοίνωση της υποψηφιότητάς του «Από την εποχή του “Μύρισε θυμάρι και βασιλικό”, που με τους περισσότερους σε αυτή την αίθουσα δώσαμε από κοινού ιδεολογικές μάχες για τα ιδανικά μας, τις διαχρονικές αξίες της ελληνικής κοινωνίας και οικογένειας,
στο σήμερα που με οδηγό αυτές τις αξίες, χαράζουμε και υλοποιούμε πολιτικές για τα μεγάλα ζητήματα και τις σπουδαίες προοπτικές της Ελλάδας,
Η Νέα Δημοκρατία προχωρά με αποκλειστικό κριτήριο την Πατρίδα, τις Ελληνίδες και τους Έλληνες!
Με τη φλόγα του γαλάζιου πυρσού που περνά από γενιά σε γενιά, να παραμένει άσβεστη
ζητώ τη στήριξη των πολιτών για να παλέψω με Γνώση, Εμπειρία και Αποτελεσματικότητα για τα εθνικά μας συμφέροντα στις Βρυξέλλες, σε μια εποχή ιδιαίτερα απαιτητική και ταραχώδη.
Στις 9 Ιουνίου, λοιπόν, πάμε όλοι μαζί δυνατά για τα παιδιά μας, την Πατρίδα μας και τους απανταχού Έλληνες. Καλό και νικηφόρο αγώνα να έχουμε!»

Πηγές της ΝΔ σημείωναν ότι το ψηφοδέλτιο της ΝΔ σηματοδοτεί την εμπειρία αλλά και την ανανέωση. «Οι 42 υποψήφιοι της ΝΔ προέρχονται από όλη τη χώρα, αλλά και την ομογένεια, από όλα τα επαγγέλματα αλλά και κάθε κοινωνική τάξη. Είναι ένα ψηφοδέλτιο βαθιά εθνικό αλλά και γνήσια ευρωπαϊκό. Είναι πρόσωπα τα οποία μπορούν στις Βρυξέλλες και στο Στρασβούργο να διεκδικήσουν για την Ελλάδα και τους Έλληνες. Με πολλές διακρίσεις και ένσημα ζωής η καθεμιά και ο καθένας. Είναι στελέχη που θα σταθούν απέναντι σε όσους δυσφημούν την ίδια τους τη χώρα μέσα στην ευρωβουλή» ανέφεραν συγκεκριμένα. Σημείωναν επίσης ότι με επικεφαλής τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ στέλνει το μήνυμα «Σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη» και εγγυάται μια ισχυρή εκπροσώπηση στις Βρυξέλλες και τη σταθερότητα και τη συνέχεια στο εσωτερικό.

Οι υποψήφιοι παρουσιάστηκαν κατ’ αλφαβητική σειρά και είναι οι εξής:

1) Αβραμίδου Σεραφίνα -υπεύθυνη προγραμμάτων του Animal Action Greece

2) Αγγελόπουλος Μιχάλης -δικηγόρος πρώην δήμαρχος Σάμου

3) Βανέσα Αρχοντίδου -πρέσβειρα του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα και αλπινίστρια

4) Αυτιάς Γιώργος -δημοσιογράφος

5) Γιάννης Βεζυργιαννίδης -μηχανολόγος μηχανικός πρόεδρος ΔΕΕ Ροδόπης

6) Βόζεμπεργκ Ελίζα -ευρωβουλευτής και δικηγόρος

7) Δάκης Γιώργος- πρ. Περιφερειάρχης δυτ. Μακεδονίας

8) Δεκόλης Γιάννης -Κτηνοτρόφος

9) Δήμας Πύρρος -Ολυμπιονίκης

10) Δούνια Νόνη- πρ. Βουλευτής ΝΔ ελ. Επαγγελματίας

11) Εξαδάκτυλος Θανάσης-γιατρός πλαστικός χειρουργός

12) Ζαμπούκας Ανδρέας- δημοσιογράφος

13) Καρανικόλας Σπύρος -δικηγόρος

14) Καραχάλιος Θεόφιλος -Γιατρός

15) Κατσαούνης Δημήτρης -ομογενής από Καναδά

16) Κεφαλογιάννης Μανώλης-πρ. υπουργός ευρωβουλευτής

17) Κοντοζαμάνης Βασίλης πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας

18)Καλλέργη-Κουρή Όλγα -Μαιευτήρας -γυναικολόγος

19)Κουτσουπιά Μαρία- Ωραιοζήλη -δικηγόρος

20) Κρυσταλίδου Πίστη -πρόεδρος Win Cancer

21)Κυμπουρόπουλος Στέλιος-ψυχίατρος, ευρωβουλευτής

22)Μεϊμαράκης Βαγγέλης- ευρωβουλευτής πρώην υπουργός

23)Μελέτη Ελεονώρα-παρουσιάστρια δημοσγράφος

24)Μουρούτης Γιώργος εκδότης -δημοσιογράφος

25)Μπελέρης Φρέντι -εκλεγμένος δήμαρχος Χειμάρρας

26) Μπλιούμης Γιώργος -επίτιμος αρχηγός ΓΕΑ

27)Ναούμης Νικόλαος -Διεθνολόγος

28)Ορέστης Ομράν Κουκουβιτάκης -δικηγόρος

29)Παράσχου Αντρη – Δικηγόρος

30)Πατουλίδου Βούλα -Ολυμπιονίκης

31)Ρογδάκη ‘Αννα Μαρία- πρόεδρος Ένωσης γυναικών Πάτρας

32) Σακκελάρης Βασίλης -αν.Γ.Γ της νεολαίας του ΕΛΚ

33)Σέρμπος Σωτήρης -Διεθνολόγος

34)Σούλογλου Νουρτζάν -Γιατρός

35)Σπυράκη Μαρία-ευρωβουλευτής δημοσιογράφος

36)Στέφος Νίκος-δημοσιογράφος

37)Τρακατέλη Λυδία- Αντωνία -Αρχαιολόγος

38)Τσιόδρας Δημήτρης-Δημοσιογράφος

39)Τσουχαντάρης Αθανάσιος -αντιπρόεδρος ΣΑΕ Ωκεανίας

40)Φλέσσα Βίκυ-Φιλόλογος-δημοσιογράφος

41)Χριστοπούλου-Παναγιώτα Νιόβη-δικηγόρος Νέας Υόρκης

42)Χριστοφιλοπούλου Ευη -πρ. υπουργός, καθηγήτρια