Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη

Εκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Δημήτρης Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη.

Η ανάρτηση Κασσελάκη:

«Σέβομαι απόλυτα τις αποφάσεις των μελών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ που -για πρώτη φορά, με δική μου δέσμευση- επέλεξαν οι ίδιοι τους υποψήφιους ευρωβουλευτές μας. Όμως υπάρχουν περιπτώσεις που ο Πρόεδρος πρέπει να παρέμβει για να μη «φορτώσει» ευθύνες αλλού νίπτοντας τας χείρας του. Ειδικά επειδή οι γυναίκες, δυστυχώς, ακόμη υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις, ανισότητες και έμφυλη βία.

Με λύπη αναγκάζομαι να εξαιρέσω από το Ευρωψηφοδέλτιο τον Δημήτρη Παπανώτα. Γνωρίζω ότι εξέδωσε διορθωτική ανακοίνωση, όμως το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και δε χωρεί συζήτηση. Ιδίως για το κόμμα που έχει προμετωπίδα του τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ισότητα».

Από χθες η δήλωση Παπανώτα που είχε γίνει πριν λίγο καιρό και προβλήθηκε από την εκπομπή της Φαίης Σκορδά προκάλεσε σάλο αντιδράσεων πρώτα από την αντιπολίτευση και ακολούθως στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην επίμαχη δήλωσή του ο Δημήτρης Παπανώτας, φέρεται να είπε: «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην ΕΕ κανένα, εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται είναι πρόβλημά της».

Πρώτη αντέδρασε η Εφη Αχτσιόγλου με μακροσκελή της ανάρτηση ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και το ΠΑΣΟΚ.

Ταυτόχρονα γκρίνια υπήρχε και στον ΣΥΡΙΖΑ, και από χθες υπήρχαν εισηγήσεις για αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο.

Η Δώρα Τσαμπάζη χθες σε τηλεοπτική εκπομπή ζήτησε να τεθεί το θέμα Παπανώτα στην επιτροπή Δεοντολογίας ενώ η Σοφία Μπεκατώρου, επίσης υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε το θέμα πιο επιτακτικά, λέγοντας ότι ελπίζει ότι το κόμμα θα κάνει αυτό που πρέπει, ότι δεν χρειάζονται στρουθοκαμηλισμοί και ότι είναι σε επικοινωνία με το κόμμα αναμένοντας μια απάντηση.

Τι είπε η Σοφία Μπεκατώρου
Η κυρία Μπεκατώρου ερωτηθείσα για τον Δημήτρη Παπανώτα από την Νίκη Λυμπεράκη στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών, επισήμανε ότι, απαντά στον συνυποψήφιό της λέγοντας ότι σύμφωνα με έρευνες, 238.476 γυναίκες στην Ελλάδα κακοποιούνται σωματικά ή σεξουαλικά από τον σύντροφό τους/σύζυγό τους κάθε χρόνο. «Αυτό σημαίνει ότι 653 γυναίκες πέφτουν θύματα κακοποίησης κάθε μέρα», τόνισε. «Ελπίζω ότι θα φροντίσει το ίδιο το κόμμα να σταθεί όπως πρέπει. Περιμένω να κάνει και αυτό την κίνησή του, διότι πράγματι δεν μπορούμε να λέμε ότι φέρνουμε ανθρώπους με νέες ιδέες και οι άνθρωποι που έρχονται όχι μόνο έχουν απαρχαιωμένες αλλά είναι και οι προσωπικές τους απόψεις», πρόσθεσε.

Στο ερώτημα αν πρέπει να βγεί από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, η κ. Μπεκατώρου σχολίασε: «Δεν μπορώ να το αποφασίσω εγώ όμως σε μια ομάδα πρέπει να υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι να μπορούν να σταθούν με γνώση, με το αίσθημα για το κοινό καλό και να μην στρουθοκαμηλίζουμε».

Ερωτηθείσα αν θα πάρει κάποια πρωτοβουλία για το θέμα Παπανώτα, η Σοφία Μπεκατώρου ανέφερε ότι «είμαι ήδη σε επικοινωνία με τα συλλογικά όργανα του κόμματος και περιμένω μια απάντηση».