Επιτακτική η ανάγκη ύπαρξης μιας εξισορρόπησης της πραγματικότητας και των κοινωνικών – πολιτικών μέτρων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος

Την Τετάρτη 17/04/2024 και ώρα 18:30, πραγματοποιήθηκε από την Ένωση Γυναικών Ελλάδος, παράρτημα Χαλκίδος, ημερίδα με θέμα: «Το Δημογραφικό πρόβλημα στην Ελλάδα: Παράγοντες που επηρεάζουν και διαμορφώνουν-προκλήσεις και προτάσεις πολιτικής», με ομιλητές:
Τον κ. Κοτζαμάνη Βύρωνα, Καθηγητή Δημογραφίας
Τον κ. Κελλάρη Δ. Βασίλη, Μαιευτήρα Γυναικολόγο
Την κα. Καζάνη Αικατερίνη, Βουλευτή Ν. Ευβοίας ΚΤΕ Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής
Την κα. Σίδερη Ιωάννα, Κοινωνική Λειτουργό Κέντρου Κοινότητας Χαλκίδος
Την κα Καλαμακίδη Κατερίνα, δικηγορο
Την κα. Αγουρζενιτζίδου Εύη, Ιδρυτικό μέλος της ομάδας «Δεσμοί καρδιάς Θετοί και Ανάδοχοι Γονείς».

Οι ομιλητές ανέδειξαν, ο καθένας και καθεμία από το δική του πλευρά, την επιτακτική ανάγκη ύπαρξης μιας εξισορρόπησης της πραγματικότητας και των κοινωνικών – πολιτικών μέτρων για την αντιμετώπιση αυτής της πρόκλησης. Η ανεργία, η αύξηση του πληθωρισμού στη χώρα μας, το έντονο στεγαστικό ζήτημα, η ελλιπής έως και ανύπαρκτη ενημέρωση σε θέματα γονιμότητας-υπογονιμότητας, τα πενιχρά προνοιακά επιδόματα και μέτρα που αφορούν στην προστασία και ενίσχυση της οικογένειας, είναι μερικά από τα αίτια που αναδείχθηκαν στην ημερίδα.

Η απόσταση μεταξύ της πραγματικότητας των αναδυόμενων αναγκών και προβλημάτων της χώρας και του τρόπου αντιμετώπισης τους έως τώρα, οδηγεί τη χώρα μας σε μια προβλεπόμενη μείωση του πληθυσμού περί του ενός εκατομμυρίου σε είκοσι χρόνια. Δεν μιλάμε πλέον για πρόκληση ή πρόληψη υπάρχει ανάγκη για άμεση παρέμβαση.


Ευχαριστούμε θερμά όλους τους ομιλητές αλλά και όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους,
Η ένωση γυναικών Ελλάδας και το παράρτημα της Χαλκίδας που επαναλειτουργεί το τελευταίο δίμηνο αποτελείται από μια ομάδα γυναικών που θέλουν να προβάλλουν όλα τα κοινωνικά ζητήματα προκειμένου να συμβάλλουν στην επίλυσή τους ….η πολιτική και οι πολιτικοί οφείλουν να μεθοδεύσουν τρόπους για την επίλυση τους.